ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΙΕΡΟΣ: Αποθέωσε Τιμούρ, δυνατές ατάκες για Στάθη και… ο δάσκαλος του στον ΑΠΟΕΛ

ΠΙΕΡΟΣ: Αποθέωσε Τιμούρ, δυνατές ατάκες για Στάθη και… ο δάσκαλος του στον ΑΠΟΕΛ

Συνέντευξη στο επίσημο Instagram του ραδιοφωνικού σταθμού “Active” παραχώρησε ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα!

Να σημειωθεί ότι ο Κύπριος διεθνής επιθετικός της Αστάνα, επέστρεψε στις προπονήσεις, μετά από αρκετές εβδομάδες καραντίνας, λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στο Καζακστάν: «Επικρατεί αισιοδοξία εδώ. Οι πολίτες βγαίνουν από το σπίτι τους, αλλά με μέτρο. Σήμερα βγήκαμε έξω για πρώτη φορά και κάναμε κανονική προπόνηση. Περιμένουμε ειδική άδεια για να κάνουμε προπόνηση σε κλειστό χώρο. Δεν είναι ατομικές, αλλά κάνουμε κανονική προπόνηση όλη η ομάδα. Μπαίνουμε στα αποδυτήρια και είναι όλα καλά».

Για τις συνθήκες επανέναρξης των προπονήσεων: «Δεν κάναμε τεστ για τον κορωνοϊό, απλά περιοριστήκαμε στο σπίτι μας. Όσοι δεν είχαν γυμναστήριο κοντά τους, τους μετέφεραν όργανα γυμναστικής, για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Στο ξενοδοχείο που μένω, επιτρεπόταν να κάνω προπόνηση, γιατί είμαι παίκτης της Αστάνα. Ο πρόεδρος εδώ άφησε όλες τις ομάδες να αρχίσουν προπονήσεις. Υπάρχουν μέτρα, ο ιός είναι εδώ ακόμη, αλλά ελπίζουμε ότι αρχές του Ιούνη θα αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για τη μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, παρότι υπήρχε ενδιαφέρον και από την Ανόρθωση: «Εκτός από την απόσταση, ήταν κι άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα αναφέρω τώρα. Δεν κοιτάζω πίσω, ότι έγινε έγινε. Επέλεξα τον ΑΠΟΕΛ για κάποιους λόγους και πιστεύω με δικαίωσαν αυτοί οι λόγοι. Βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι, γιατί ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα σχολείο. Έμαθα πολλά, έγινα πολύ δυνατός και πιστεύω ότι βγήκα από αυτό το σχολείο με άριστα. Είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας Κύπριος επιθετικός στην Κύπρο, όμως με τη δουλειά που έκανα και τους προπονητές που είχα, τους έβγαλα ασπροπρόσωπους».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια που τον πίστεψε όταν ήταν προπονητής στον ΑΠΟΕΛ: «Ήταν ντόμπρος. Σου λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν θα κρυφτεί ποτέ πίσω από το δάκτυλο του. ήταν ο εαυτός του και του βγάζω το καπέλο. Θέλει κότσια ένας προπονητής, για να μπορεί να κάνει ο ίδιος κουμάντο σε μία μεγάλη ομάδα».

Για τον ΑΠΟΕΛ και την Εθνική Κύπρου: «Μου ήταν δύσκολο να φύγω από τον ΑΠΟΕΛ. Δεν περίμενα να έχω προτάσεις από το εξωτερικό. Όμως βοήθησε και η Εθνική. Όλοι οι Κύπριοι πρέπει να δίνουν τα πάντα όταν παίζουν με την Εθνική, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί από την κερκίδα».

Για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής των Κύπριων παικτών και την πορεία της Εθνικής μας ομάδας: «Πιστεύω ότι μπορεί να ανέβει επίπεδο η Εθνική μας. Το είπα πολλές φορές. Δεν φταίνε οι προπονητές, ότι δεν βάζουν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Να μην λέμε ότι βάζουν τον ξένο και όχι τον Κύπριο. Πρέπει να δούμε τον εαυτό μας, τι κάνουμε λάθος για να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να μας εμπιστευτεί ο προπονητής. Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο και πιστεύω ότι μπορεί η Εθνική μας να κάνει το επόμενο βήμα».

Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την Κοπεγχάγη: «Όντως ακούστηκε για τον Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην Ελλάδα, γιατί έχουμε την ίδια κουλτούρα με τους Έλληνες και δεν ήθελα να κάνω την ίδια πορεία. Ήθελα κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου και επέλεξα την Κοπεγχάγη και πιστεύω πως ήταν το σωστό βήμα».

Για τον κόσμο της Κοπεγχάγης: «Έζησα την αγάπη τους από την πρώτη μέρα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το ένιωσα. Μπορεί επειδή ήμουν διαφορετικός; Μπορεί από τις επιδόσεις μου; Σίγουρα με ήθελαν να μείνω και μου έστελναν μηνύματα να μείνω. Μου έδινε αυτοπεποίθηση η αγάπη τους προς το πρόσωπο μου».

Για την συγκίνηση του που αποχώρησε από την Κοπεγχάγη, και τον λόγο της μεταγραφής του στην Αστάνα: «Ήταν τα λόγια του προπονητή και κάποιοι άλλοι έκλαιγαν. Ήταν άσχημα τα συναισθήματα, αφού ήταν σαν οικογένεια μου. Στηρίζω όμως αυτή την απόφαση που πήρα. Δεν ήταν μέσα στα πλάνα μου, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν είχα άλλη επιλογή».

Για το αν βλέπει μεταγραφή του σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα: «Ναι, θα έβλεπα μία τέτοια μεταγραφή και νομίζω  ότι μου αξίζει».

Σε ποια ομάδα θα αγωνιζόταν, αν επέστρεφε στην Κύπρο: «Προτεραιότητα μου είναι ο ΑΠΟΕΛ, αλλά σίγουρα αν έχω προτάσεις, θα τις αξιολογήσω ανάλογα. Μπορεί και να σταματήσω το ποδόσφαιρο πριν έρθω Κύπρο. Αν αντέχω ακόμη, θα αξιολογήσω όποιες προτάσεις έχω, αν έχω. Δεν το βλέπω για τώρα όμως, αλλά σε πιο μακρινό στάδιο».

Για την ατάκα του «κανείς δεν μου έχει χαριστεί»: «Με τη δουλειά που κάνω, πιστεύω ότι άξιζα την ευκαιρία, για να αποδείξω ποιος πραγματικά είμαι. Πείσμωσα. Να σου δίνεται η ευκαιρία, είναι κάτι σπάνιο και πρέπει να την αρπάξεις. Ήμουν εκεί και δούλευα, δεν τα παρατούσα. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ο προπονητής, αλλά ο Πιέρος».

Για το ενδεχόμενο διακοπής του Κυπριακού πρωταθλήματος: «Σίγουρα προέχει η υγεία όλων, αλλά από την στιγμή όμως που οι ειδικοί λένε ότι στις 21 Μαίου θα έχει εξαφανιστεί ο ιός, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν πολλά κρούσματα, ενώ στην Κύπρο λιγοστεύουν και πάμε για κλείσιμο. Ο πρωταθλητής πρέπει να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον συμπαίκτη που του λείπει και θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά: «Ήμουν το επίκεντρο του Αρχαγγέλου. Κάναμε όλοι παρέα και χαβαλέ. Ήμουν δεμένος με όλους. Στον αγωνιστικό χώρο, με καταλάβαινε πάρα πολύ ο Αλωνεύτης. Μου έλεγε πρέπει να πας πρώτο δοκάρι και εγώ θα σου δώσω την μπάλα εκεί. Και ο Αλωνεύτης και ο Μιλάνοφ».

Για τον Καβενάγκι: «Ο Καβενάγκι ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είμαι τυχερός που δούλεψα μαζί του και έμαθα πολλά από αυτόν. Σίγουρα ήταν κάτι σαν δάσκαλος για μένα και μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν το έβλεπε ανταγωνιστικά. Εγώ μπορώ να πω ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχουν φιλίες, αφού παίζεις για το τομάρι σου. Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί χωρίς αυτόν δεν γίνεσαι καλύτερος. Πάντα όμως σέβομαι τον όποιο Καβενάγκι βρίσκεται στη θέση μου».

Για την αγαπημένη του ενδεκάδα με τον εαυτό του στην κορυφή της επίθεσης: «Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Παπαγιαννόπουλος, Καρλάο, Μπόιλεσεν, Μοράις, Ζέκα, Φαλκ, Μαντούκα, Καβενάγκι, Πιέρος».

The post ΠΙΕΡΟΣ: Αποθέωσε Τιμούρ, δυνατές ατάκες για Στάθη και… ο δάσκαλος του στον ΑΠΟΕΛ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top