ΚΟΣΜΟΣ

Βουτιά 85,8% πτήσεων στις 4-6 Μαΐου στην Ευρώπη σε σχέση με 2019, λόγω κορωνοϊού

Βουτιά 85,8% πτήσεων στις 4-6 Μαΐου στην Ευρώπη σε σχέση με 2019, λόγω κορωνοϊού

Λιγότερες κατά 82.290 ή σε ποσοστό 85,8% ήταν οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εναέριο χώρο της Ευρώπης το τριήμερο 4 – 6 Μαΐου του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Την Τετάρτη, 6 Μαΐου, οι πτήσεις ήταν λιγότερες κατά 26.867 ή σε ποσοστό 84,8% σε σχέση με αντίστοιχη περσινή ημέρα, καθώς πραγματοποιήθηκαν μόλις 4.803 πτήσεις. Σε σύγκριση με την προηγούμενη Τετάρτη, 29 Απριλίου του 2020, οι πτήσεις ήταν αυξημένες κατά 236.
 
Την Τετάρτη 6 Μαΐου, η αερογραμμή με τις περισσότερες πτήσεις ήταν η DHL Express με 251 και ακολούθησαν η αεροπορική εταιρεία της Νορβηγίας Widerøe με 190 πτήσεις, οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) με 106, η αερογραμμή του Κατάρ (Quatar Airways) με 105 και η γερμανική Lufthansa με 104 πτήσεις.
 
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, το αεροδρόμιο που δέχθηκε τις περισσότερες πτήσεις την Τετάρτη, 6 Μαΐου, ήταν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με 258 πτήσεις και ακολούθησαν τα αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου, με 217 πτήσεις, του Άμστερνταμ Schiphol με 200, το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού με 194 και το γερμανικό αεροδρόμιο Leipzig με 190 πτήσεις.
 
Η μέτρια αύξηση που σημειώθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των πτήσεων του χαμηλού κόστους αερογραμμή της Ουγγαρίας Wizz Air, καθώς και των αερογραμμών KLM και Air France βοήθησε τα αεροδρόμια Schiphol και Σαρλ ντε Γκωλ να εισέλθουν στην πρώτη πεντάδα των αεροδρομίων με τις περισσότερες πτήσεις.
 
Αυξήθηκε το μερίδιο των εμπορικών πτήσεων
----------------------
Εξάλλου, ενώ στις 4 Μαΐου του 2019, οι εμπορικές πτήσεις κατείχαν το 2% των συνολικών αναχωρήσεων και αφίξεων, στις 4 Μαΐου του 2020 κατείχαν το 17% των συνολικών αναχωρήσεων και αφίξεων. Σε αντίθεση, το μερίδιο των προγραμματισμένων πτήσεων, το οποίο κατείχε στις 4 Μαΐου του 2019 το 85% των συνολικών αναχωρήσεων και αφίξεων, μειώθηκε στις 4 Μαΐου του 2020 μόλις στο 32%.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top