ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Eξέδωσε 4 ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Eξέδωσε 4 ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε 4 ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων.

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή (8/5) οι εντατικές επιθεωρήσεις για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια. Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε μέχρι τις 14:00 συνολικά 726 επιθεωρήσεις, διαπίστωσε ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης στο λιανικό εμπόριο ενώ εξέδωσε τέσσερις ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στις επιθεωρήσεις αυτές συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, Λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα και των Δήμων κάτω από τον συντονισμό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Οι Λειτουργοί αυτοί έχουν αναλάβει καθήκοντα επιτήρησης των υποχρεώσεων που επιβάλλονται με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα καθώς και με την περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νομοθεσία, προστίθεται.

Αναφέρεται ότι μέχρι τις 14:00, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 726 επιθεωρήσεις. Από αυτές 650 επιθεωρήσεις έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης, αλλά υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις ανυπαρξίας σήμανσης.

Στις 726 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 76 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε μέτριο επίπεδο συμμόρφωσης. Σε κάποια εργοτάξια δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις, δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες στους χώρους ή στις εργασίες που προβλέπετο, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων ούτε και έγινε η ενημέρωση τους για τα μέτρα προστασίας. Στις περιπτώσεις αυτές, προστίθεται, έγιναν αυστηρές υποδείξεις για βελτίωση των μέτρων προστασίας και εκδόθηκαν 4 Ειδοποιήσεις Απαγόρευσης λειτουργίας (2 εργοταξίων στη Λεμεσό, 1 στη Λάρνακα και 1 στην Πάφο).

Συνολικά για την εφαρμογή του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών Διαταγμάτων, κατά την περίοδο από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου, μετά την επαναδραστηριοποίηση σημαντικών τομέων της οικονομίας πραγματοποιήθηκαν 3.724 επιθεωρήσεις από τις οποίες 3.160 σε υποστατικά του λιανικού εμπορίου και 564 επιθεωρήσεις σε εργοτάξια. Επίσης απαγορεύτηκε η λειτουργία 26 εργοταξίων όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις.

Αναφέρεται τέλος ότι οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη καλύτερης συμμόρφωσης και στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις, όπως επιβολή εξώδικων προστίμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top