ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Μπουντεσλίγκα ως το φινάλε της σεζόν

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Μπουντεσλίγκα ως το φινάλε της σεζόν

“Desperate times need desperate measures” (Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν τολμηρά μέτρα) αναφέρει μία πασίγνωστη αρχαία ρήση, η οποία ταιριάζει γάντι αυτή την περίοδο στην ποδοσφαιρική Γερμανία.

Όχι μόνο γιατί η Bundesliga είναι το πρώτο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα βάλει και πάλι μπρος τις μηχανές, μετά από το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη τους δύο τελευταίους μήνες, αλλά και επειδή προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στο πρωτάθλημα.

Αυτή αφορά τον ανώτατο αριθμό αλλαγών που έχει το δικαίωμα να κάνει ένας προπονητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τις 36 ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας να ψηφίζουν ομόφωνα για να επιτρέπονται πλέον πέντε και όχι τρεις αλλαγές.

Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ ως το φινάλε της σεζόν και έχει ως σκοπό να μειωθούν οι τραυματισμοί που ενδεχομένων να προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι, με ματς να γίνονται κάθε τρεις ημέρες.

Όπως επίσης ξεκαθαρίστηκε “για να αποφευχθεί η αποδιοργάνωση ενός αγώνα, η κάθε ομάδα θα έχει τρεις ευκαιρίες να κάνει αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ενώ η μία από τις τρεις ευκαιρίες για αλλαγές θα είναι στο ημίχρονο”.

Επιπλέον, μία ακόμα αλλαγή στους κανονισμούς αφορά τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, με τις ομάδες να συμφωνούν για μετάθεση ενός αγώνα σε ουδέτερη έδρα “σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα κορονοϊού γύρω από την περιοχή που είναι αρχικά προγραμματισμένος ο αγώνας ή αν υπάρχει σύσταση από τις τοπικές ιατρικές αρχές”.

Σημειώνεται πως το ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε επανεκκίνηση στη δράση στην Bundesliga, όπου θα διεξαχθούν μερικές από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής (η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί Κυριακή και Δευτέρα), ενώ την Κυριακή θα έχουμε το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Σάλκε.

Φυσικά, όλα τα ματς θα γίνουν με κλειστές τις πόρτες, μέτρο που θα ισχύσει ως το φινάλε της σεζόν.

Πηγή: www.sport24.gr

The post Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Μπουντεσλίγκα ως το φινάλε της σεζόν appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top