ΚΥΠΡΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Δεν ισχύουν οι φήμες για διαφοροποίηση των περιορισμών στις εκκλησίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Δεν ισχύουν οι φήμες για διαφοροποίηση των περιορισμών στις εκκλησίες

Δεν ισχύουν οι φήμες για διαφοροποίηση των προνοιών των διαταγμάτων σχετικά με τη μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωση της την Παρασκευή 15/05.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και φήμες, που κυκλοφορούν για διαφοροποίηση των προνοιών των διαταγμάτων σχετικά με τη μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, η Αστυνομία διευκρινίζει ότι, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει.

Για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνειών σε ότι αφορά την μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, συνεχίζουν και ισχύουν αυστηρώς οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 30/4/2020, το οποίο αναφέρει ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που θα τελούνται θρησκευτικές τελετές (π.χ. Θεία Λειτουργία) και νοουμένου ότι, εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν  παρευρίσκονται πέραν των 10 ατόμων.

Η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή για επιτήρηση της εφαρμογής όλων των προνοιών των σχετικών διαταγμάτων. Γι’ αυτό, για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων ή/και δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας καλούνται τόσο οι ιερείς, όσο και οι πιστοί σε πλήρη συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα μέτρα κατά του κορωνοϊού.    

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο συντομότερος δρόμος για επιστροφή της ζωής μας στους κανονικούς της ρυθμούς, περνά μέσα από την πιστή εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών των εμπειρογνωμόνων.  

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE