ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Λοττίδη: Bασική επιδίωξη η αποδόμηση στερεοτύπων για σεξουαλική συμπεριφορά

Επίτροπος Λοττίδη: Bασική επιδίωξη η αποδόμηση στερεοτύπων για σεξουαλική συμπεριφορά

Bασική επιδίωξη η αποδόμηση στερεοτύπων για σεξουαλική συμπεριφορά, αναφέρει η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

H αποδόμηση βαθιά ριζωμένων στερεότυπων που διαπερνούν την κοινωνία μας αναφορικά με το ζήτημα της σεξουαλικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να παραμείνει βασική επιδίωξή μας, αναφέρει η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι στην Κύπρο η Πολιτεία έχει, τα τελευταία χρόνια, προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες για τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας και τη διαφύλαξη θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονταν με αμηχανία και απαξίωση".

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής ως δήλωσης μίσους, στη νομική αναγνώριση των ομόφυλων συμβιώσεων, με την ψήφιση της πολιτικής συμβίωσης, πρωτοβουλίες για την εξάλειψη του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στην εκπαίδευση, καθώς και στην προστιθέμενη από την Πολιτεία νομοθετική ρύθμιση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ενέργειες, τονίζει, που συνιστούν ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις, τόσο για την ίδια την ΛΟΑΤΙ κοινότητα όσο και για το κράτος δικαίου εν γένει.

"Παρά την εξελικτική, τις τελευταίες δεκαετίες, δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θέτει ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων, ο καθημερινός ρατσισμός σε βάρος των ΛΟΑΤΙ προσώπων εξακολουθεί να αποτελεί πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, η αποδόμηση βαθιά ριζωμένων στερεοτύπων που διαπερνούν την κοινωνία μας αναφορικά με το ζήτημα της σεξουαλικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να παραμείνει βασική επιδίωξή μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας", τονίζει.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, ο αγώνας είναι συλλογικός και για την αλλαγή δεν αρκεί η βούληση των πολιτικών αρχηγών, αλλά απαραίτητη είναι και η δίκη μας συμμετοχή, η συμμετοχή του κάθε ενός από εμάς για την εμπέδωση του σεβασμού, της αποδοχής αλλά και της προστασίας, της κάθε διαφορετικότητας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top