ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος σκληραίνει τα μέτρα λόγω κορωνοϊού από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Η Αίγυπτος σκληραίνει τα μέτρα λόγω κορωνοϊού από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πάντοτε συμβαίνουν με την κορύφωση των μουσουλμανικών εορτών «Αΐντ Ελ Φιτρ», αμέσως μετά τον μήνα του Ραμαζανίου, επιθυμεί να περιορίσει τελείως η αιγυπτιακή κυβέρνηση, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, ανακοινώνοντας νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός, Μουστάφα Μαντμπούλι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης, κατά 4 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., θα επεκταθεί από την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου και μέχρι τις 29 του μήνα, η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο.
 
Παράλληλα, κατά το εξαήμερο αυτό, όλα τα καταστήματα, εμπορικά κέντρα, παραλίες και πάρκα στην Αίγυπτο θα παραμείνουν κλειστά, ενώ επίσης θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς και θα απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.
 
Στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί, από τις 30 Μαΐου και έπειτα, θα ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά κέντρα, ενώ θα μειωθεί και πάλι η μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι τις 14 Ιουνίου, αυτή τη φορά από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Στις 21 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων. Και από τα μέσα Ιουνίου, θα αρχίσουν και πάλι τα ανοίγουν σταδιακά και τα αθλητικά κέντρα, τα εστιατόρια, οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας και τα μουσουλμανικά τεμένη.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top