Kορωνοϊος- Ισπανία: Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 6 Ιουνίου

Kορωνοϊος- Ισπανία: Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 6 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέσπασε την Τετάρτη 20/5 από τους βουλευτές την έγκριση για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες εν μέσω μιας όλο και σκληρότερης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησής του.

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παράταση αυτού του μέτρου εξαίρεσης, που έληγε το Σάββατο, έως τις 6 Ιουνίου, με μια πλειοψηφία 177 ψήφων, 162 ψήφους κατά και 11 αποχές.

"Οι Ισπανοί είναι αυτοί που σταμάτησαν τον ιό μαζί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σαμποτάρει αυτό που έχουμε επιτύχει μαζί κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών εβδομάδων καραντίνας", δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος ενώπιον των βουλευτών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει τον περιορισμό της ελευθερίας της κυκλοφορίας, έδωσε τη δυνατότητα στην Ισπανία να επιβάλει έναν από τους αυστηρότερους περιορισμούς παγκοσμίως στις 14 Μαρτίου για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού.

Και η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να παρατείνει την κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου και από την οποία η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη συνεχίζουν να αποκλείονται επί του παρόντος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Να δικαιολογηθεί δημόσια η απόφαση για τη μη επικύρωση διορισμού Βαρωσιώτου»

ΠτΔ: «Να δικαιολογηθεί δημόσια η απόφαση για τη μη επικύρωση διορισμού Βαρωσιώτου»

Αυτοί που έλαβαν την απόφαση για τη μη επικύρωση του διορισμού της δικαστού Ντόριας Βαρωσιώτου θα πρέπει να την δικαιολογήσουν δημόσια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως αντιλαμβάνεται την αντίδραση της κοινωνίας για αυτή την απόφαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE