ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αιτηθείτε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE και κάντε την πράσινή σας ιδέα πραγματικότητα!

Αιτηθείτε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE και κάντε την πράσινή σας ιδέα πραγματικότητα!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το έτος 2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα. Αυτή τη χρονιά με έκτακτα μέτρα διευκόλυνσης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Το 2020 θα δοθούν, μέσω του Προγράμματος LIFE, περισσότερα από €450 εκατομμύρια για έργα σχετικά με τη διατήρηση της φύσης, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δράση για το κλίμα. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα είδη έργων είναι η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Νέα μέτρα λόγω COVID-19
Ενθαρρύνονται οι αιτητές να συνδέσουν, όπου είναι δυνατό, το έργο τους ή συγκεκριμένες δράσεις του έργου με τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση μιας πανδημίας, όπως αυτής που ζούμε σήμερα. Και αυτό καθώς το περιβάλλον και το κλίμα συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία. Ο κάθε αιτητής ενθαρρύνεται να συνδέσει το σκοπό και τις δράσεις του έργου του, άμεσα ή έμμεσα, με σκοπό την αποφυγή, τον μετριασμό, την καλύτερη διαχείριση και τη γρηγορότερη ανάκαμψη σε μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις κρίσης.

LIFE και start-ups
Καλωσορίζονται πλέον, καινοτομίες και εμπορεύσιμες ιδέες από δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups). Αναμένονται προτάσεις από εταιρικά σχήματα που συνδυάζουν τη γνώση και την εμπειρογνωμοσύνη εδραιωμένων στην αγορά οργανισμών, με τη δυναμική των start-ups που επιθυμούν να εμπορικοποιήσουν την ιδέα ή την καινοτόμο λύση τους. Στο παρελθόν ήταν δύσκολο για τα start-ups να συμμετάσχουν σε Έργα LIFE λόγω της περιορισμένης οικονομικής τους δυνατότητας. Ενώ τώρα, με αυτή την αλλαγή, τα start-ups μπορούν να φτάσουν στην αγορά με μειωμένο οικονομικό ρίσκο, με τη στήριξη του Προγράμματος LIFE.


LIFE και τοπικές πρωτοβουλίες
Δίνεται η δυνατότητα οικονομικής στήριξης τοπικών πρωτοβουλιών οι οποίες βοηθούν στην επίτευξη των στόχων ενός έργου. Με απλά λόγια, οι δικαιούχοι ενός έργου μπορούν να χορηγήσουν πολύ μικρές τοπικές ομάδες, όπως για παράδειγμα ένα μικρό οργανισμό ή μια οργανωμένη ομάδα πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως συνδικαιούχοι, αλλά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του έργου.
Επιπλέον, οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων παρατείνονται κατά ένα μήνα, ενώ οι ιδιωτικοί φορείς δεν υποχρεώνονται πλέον να προκηρύσσουν ανοικτούς διαγωνισμούς για συμβάσεις άνω των €135.000.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;
Δικαιούχοι του Προγράμματος LIFE είναι δημόσιοι φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα, ιδιωτικές εταιρείες καθώς και start-ups.


Χρειάζεστε βοήθεια;
Το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα LIFE (Τμήμα Περιβάλλοντος), μέσω του Έργου LIFE Cyclamen, προσφέρει στήριξη και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά επιτυχίας των κυπριακών προτάσεων. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.lifecyclamen.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top