ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: 'Τεράστιες απώλειες από Βρετανία και Ρωσία' - Ποιά χώρα 'ψηφίζουν' οι Κύπριοι για τις διακοπές τους

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:  'Τεράστιες απώλειες από Βρετανία και Ρωσία' - Ποιά χώρα 'ψηφίζουν' οι Κύπριοι για τις διακοπές τους

Η επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου βρίσκεται μόλις 6 μέρες μακριά και με την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται για επιστροφή στην κανονικότητα τουρισμός και διακοπές έχουν φυσικά περίοπτη θέση στην ατζέντα των Κυπρίων.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Άκη Κελεπέσιη, ο οποίος εκτός από την ιδιότητα του σαν Επίτιμος Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, είναι και CEO του γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου TOP Kinisis Travel.

Σε συζήτηση μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού αλλά και τη σφυγμομέτρηση του κόσμου ο κύριος Κελεπέσιης μας ανέφερε πως όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό, τεράστιο είναι το κενό που δημιουργείται από τη μή -προς το παρόν- κάθοδο Βρετανών και Ρώσων στο νησί μας, ενώ σε ένα πολύ μικρό βαθμό αυτό αναμένεται να καλυφθεί από τουρίστες που θα προσέλθουν από Ισραήλ και Γερμανία.

Στη συνέχεια και σε ό,τι αφορά τον Κύπριο πολίτη που επιθυμεί να ταξιδέψει δήλωσε πως τα πιο ελκυστικά πακέτα αφορούν τις διακοπές στην Ελλάδα φέρνοντας σαν παράδειγμα πως πέραν του κόστους (ένα πλήρες πακέτο πχ για Χανιά 8 ημέρες - 7 νύχτες μπορεί να βρεθεί στα 500€ ανά άτομο ενώ αν κάποιος επιχειρήσει να βρει μόνος του εισιτήρια και διαμονή θα είναι αρκετά πιο ακριβά) ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ασφάλεια της κράτησης (σε περίπτωση ακύρωσης) που παρέχουν.

Τόνισε δε πως οι Κύπριοι νιώθουν ασφαλείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, όχι μόνο λόγω επιδημιολογικών δεδομένων αλλά κυρίως επειδή γνωρίζουν τη γλώσσα, τη νοοτροπία και την κουλτούρα που καθιστά πολύ ευκολότερο να διαχειριστούν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Μας υπενθύμισε τον κανόνα προσφοράς-ζήτησης, ενώ σε απορία μας για τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων απάντησε πως ‘όταν από τα μέσα Ιουλίου εκκινήσουν τα δρομολόγιά τους περισσότερες αερογραμμές, θα υπάρξει φυσιολογική διόρθωση στο κόστος.’

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top