Μικρή αλλά ενδιαφέρουσα η προϊστορία στο ΑΕΛ-ΑΕΚ

Μικρή αλλά ενδιαφέρουσα η προϊστορία στο ΑΕΛ-ΑΕΚ

Άλλες τρεις φορές συναντήθηκαν στον θεσμό του κυπέλλου ΑΕΛ και ΑΕΚ στο παρελθόν.

Μάλιστα η μια φορά ήταν στον τελικό του 2004 όταν επικράτησε η ομάδα της Λάρνακας με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο. Σε αγώνες κυπέλλου συναντήθηκαν επίσης την περίοδο 2006-2007 στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στα ημιτελικά μετρούν ακόμα μια μεταξύ τους μάχη την περίοδο 2011-2012.

Στους ομίλους του κυπέλλου Coca Cola την περίοδο 2006-2007 η ΑΕΚ πέτυχε δύο νίκες. Επικράτησε με 1-0 στο Τσίρειο στις 20 Δεκεμβρίου 2006 και με 2-1 στο ΓΣΖ την πρωταπριλιά του 2007. Την περίοδο 2011-2012 όταν συναντήθηκαν στα ημιτελικά την πρόκριση πήρε η ΑΕΛ με νίκη μέσα στο ΓΣΖ με 1-0 στον πρώτο αγώνα που έγινε στις 11 Απριλίου 2012 και «λευκή» ισοπαλία στον επαναληπτικό του Τσιρείου που είχε γίνει στις 2 Μαίου 2012. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.