ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ‘Προσφορές ξενοδοχείων που ξεκινούν από 25 ευρώ’ - ‘Στόχος να φιλοξενήσουμε διπλάσιους Κύπριους από πέρυσι’

ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ‘Προσφορές ξενοδοχείων που ξεκινούν από 25 ευρώ’ - ‘Στόχος να φιλοξενήσουμε διπλάσιους Κύπριους από πέρυσι’

Η επανεκκίνηση του τουρισμού συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και το ενδιαφέρον των Κυπρίων και με το καλοκαίρι να βρίσκεται μία ανάσα από την επίσημη έναρξή του οι ερωτήσεις πληθαίνουν.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αφού χθες ασχοληθήκαμε με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, σειρά σήμερα πήραν τα ξενοδοχεία και γι’αυτό η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το γενικό διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κύριο Ζαχαρία Ιωαννίδη. Ο κύριος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στις μειώσεις των τιμών που θα υπάρξουν με σκοπό να προσελκύσουν οι ξενοδόχοι και τους Κύπριους τουρίστες με τιμές που θα εκκινούν από 25€ το άτομο το βράδυ (αφορά και παραλιακά καταλύματα όπως μας επιβεβαίωσε η συγκεκριμένη χρέωση) όμως προτίμησε να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά λέγοντας μας να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 29/5.

Τι θα γίνει τότε; Ο ΠΑΣΥΞΕ θα εκδόσει τον επίσημο κατάλογο του που θα εμπεριέχει ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα που ξεπερνούν τα 100 σε αριθμό, με τιμολογήσεις που θα ισχύουν από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέχρι πέρυσι ο εισαγόμενος τουρισμός αποτελούσε περίπου το 93% του συνόλου με τον εσωτερικό όπως αντιλαμβάνεστε να φτάνει με δυσκολία το 7%. Θα ήταν ευχής έργον τόνισε να καταφέρουν να διπλασιάσουν αυτό το ποσοστό τη φετινή περίοδο.

Εν συνεχεία μας δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά τα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί (κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη 27/5) ένα μεγάλο μέρος αυτού καλύπτεται από τις ενέργειες που ήδη πραγματοποιούνται στα καταλύματα και αφορούν καθαριότητα, απολυμάνσεις και πως γίνεται ήδη εκπαίδευση στο προσωπικό αρκετών ξενοδοχείων με σκοπό την καλύτερη εμπέδωση της καινούριας καθημερινότητας.

Τέλος σε ερώτηση μας, αν υπήρξαν παραινέσεις από μέρους του ΠΑΣΥΞΕ σε Υφ. Τουρισμού, Κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα για κάθοδο τουριστών από Βρετανία και Ρωσία (αφού ο τουρισμός αυτών των δύο κατέχει τη μερίδα του λέοντος των επισκεπτών που εξυπηρετούμε κάθε χρόνο) ο κύριος Ιωαννίδης απάντησε πως ‘Λαμβάνουμε υπόψιν μας όλες τις υποδείξεις της επιδημιολογικής ομάδας και μοναδικό μας μέλημα αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας‘ ενώ μετά από αρκετές πιέσεις μας εκμυστηρεύτηκε πως είναι ίσως αυτή η συγκυρία, μία ευκαιρία για άνοιγμα σε νέες αγορές, μια ευκαιρία να μειώσουμε την εξάρτηση μας από Ρώσους και Βρετανούς εικάζοντας πως θα στοχεύσουμε κυρίως σε τουρίστες από Ισραήλ, Γερμανία και Αυστρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top