Συνεχή ερωτήματα στη Βουλή για τα νέα μέτρα στήριξης – Ο Αβέρωφ ζήτησε ενημέρωση για να φάνει αν τα έπιασαν οι… μεγάλοι καραχαρίες

Συνεχή ερωτήματα στη Βουλή για τα νέα μέτρα στήριξης – Ο Αβέρωφ ζήτησε ενημέρωση για να φάνει αν τα έπιασαν οι… μεγάλοι καραχαρίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρία (άρχισε στις 11:15) της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, όπου ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενημέρωσε για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, ύψους 1,7 δις ευρώ.

Του Γιώργου Τάττη

Από τα ερωτήματα που υπέβαλαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί ενδοιασμοί ως προς τον τρόπο που θα δανειοδοτούνται οι επιχειρήσεις και κατά πόσον η διαδικασία θα είναι διαφανής.

Κι ασφαλώς, δεν έλειψαν τα πρωτότυπα σχόλια, εμποτισμένα με πνεύμα και ειρωνεία.

Πάντως, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προς απάντηση όσων εκφράζουν αμφιβολίες για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, προέβη σε ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Ζήτησε να υποβληθεί κατάσταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να διαφανεί κατά πόσον χρηματοδοτούνται μέσω αυτού μεγάλοι ή μικροί επιχειρηματίες. «Για να φανεί αν εν οι μεγάλοι καρχαρίες που τα έπιασαν ή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ήταν η χαρακτηριστική του έκφραση.

Ο κ. Νεοφύτου ήθελε με αυτό τον τρόπο να αντικρούσει τους αντιπολιτευόμενους που συνεχίζουν να εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον από τα δάνεια και τις επιδοτήσεις θα επωφεληθούν πραγματικά όσοι το έχουν ανάγκη και έχουν πληγεί από την πανδημία.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα ρεπορτάζ…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, υποβάλλοντάς του υπόμνημα για διάφορα εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ο κατώτατος μισθός.

BEST OF TOTHEMAONLINE