ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αδιέξοδο ΟΚΥΠΥ και Συντεχνίες - Τα βρήκαν στα 1850 ευρώ έξτρα στους γιατρούς - Αδιευκρίνιστοι οι υπόλοιποι όροι

Σε αδιέξοδο ΟΚΥΠΥ και Συντεχνίες - Τα βρήκαν στα 1850 ευρώ έξτρα στους γιατρούς - Αδιευκρίνιστοι οι υπόλοιποι όροι

Συνέρχεται την Τετάρτη (3/6) γύρω στο μεσημέρι, στην καθορισμένη μηνιαία τακτική συνεδρία του, κατά την οποία θα συζητήσει διάφορα θέματα που άπτονται του Οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Την Τρίτη (2/6) πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός είχε δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Ερωτηθείς για την συνάντηση του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, ο κ. Χαριλάου είπε ότι κατά μεγάλο μέρος έχει συμφωνηθεί και πρόσθεσε ότι «οποιεσδήποτε λεπτομέρειες υπάρχουν θεωρούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρχει θετική κατάληξη και θα υπογραφεί η συμφωνία».

Σε ερώτηση για τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ο κ. Χαριλάου είπε ότι είναι μια καθορισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσει θέματα που άπτονται του Οργανισμού. «Δεν συνεδριάζει ειδικά για αυτό το θέμα. Μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το τι συζητήθηκε χθες (2/6) στη συνάντηση με τις συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι «μετά την αντιπρόταση που τους δώσαμε, μάς έδωσε μια νέα πρόταση ο ΟΚΥπΥ».

«Πάνω στην πρόταση που μας έδωσαν έγινε συζήτηση και καταλήξαμε σε κάποιες καταρχήν συμφωνίες πάνω στην πρόταση την οποία μας έδωσαν. Ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει αυτές τις συμφωνίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο την Τετάρτη για να αποφασίσει κατά πόσο είναι αποδεκτές και αν θα τις τροποποιήσει ή όχι», πρόσθεσε.

Σε αδιέξοδο αναφέρεται ότι έφτασαν στην συνάντηση της Τρίτης οι δυο πλευρές , ανέφερε στο τρίτο του ΡΙΚ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Μάλιστα συζητήθηκε έντονα το θέμα των οριζόντιων και κάθετων κινήτρων. Ο κ.Κούμας σχολίασε οτι όσον αφορά το οριζόντιο κίνητρο που θα δοθεί στους γιατρούς, έκλεισε στα 1850 ευρώ , ενώ παραμένει προς διευκρίνηση ο τρόπος με τον οποίο θα καταμερίζονται τα χρήματα στους γιατρούς σε ότι αφορά το κάθετο κίνητρο.  Η απάντηση του ΟΚυΠΥ για το κάθετο κίνητρο είναι πως αυτό θα γίνεται από ειδική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και γιατροί. Κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί την πλευρά των γιατρών σχολίασε ο κ.Κούμας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top