ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στο φάσμα της ανεργίας 30.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει ο «υπουργός οικονομικών»

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στο φάσμα της ανεργίας 30.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει ο «υπουργός οικονομικών»

Προσπαθούμε να παρεμποδίσουμε την ανεργία δήλωσε ο «υπουργός οικονομικών» Ολγκούν Αμτζάογλου αναφέροντας πως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν 113.507 εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι και από αυτούς «ίσως να μείνουν άνεργοι γύρω στις 30.000».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ομίλου ΜΜΕ Κίπρις, ο κ. Αμτζιάογλου είπε ότι προβαίνουν σε ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν άνεργοι και προσπαθούν να διαπιστώσουν τις ανάγκες στον πραγματικό τομέα.
 
Ανέφερε επίσης ότι 47.146 άτομα λαμβάνουν μισθό από τον «δημόσιο τομέα», οι οποίοι είναι εργαζόμενοι υπάλληλοι, εργάτες, συνταξιούχοι, λήπτες κοινωνικού βοηθήματος και λήπτες επιδόματος παλαιού πολεμιστή και χηρείας. «Έγνοια μας δεν είναι άλλη από την δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο όλοι να έχουν δουλειά και φαγητό».
 
Στο μεταξύ με δηλώσεις τους στην Γενί Ντουζέν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς της οικονομίας που επαναλειτούργησαν δηλώνουν ότι η κίνηση είναι περίπου στο 50% καθώς ο κόσμος δεν έχει πλέον αγοραστική δύναμη, δεν έχει έσοδα, αντιμετωπίζει δυσκολία στις οικονομικές του υποχρεώσεις και νιώθει αβεβαιότητα. Ιδιοκτήτης καταστήματος επίπλων ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι πωλήσεις τους έχουν σταματήσει εντελώς, ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκίνητων είπε ότι η κίνησή του είναι πολύ χαμηλή, παραγωγός γάλακτος ανέφερε ότι η ζήτηση όπως και οι εξαγωγές έχουν πέσει στο 50%, ιδιοκτήτης εστιατορίων είπε ότι χωρίς τουρίστες και πελάτες από τον «νότο» δεν βλέπει την κατάσταση να ομαλοποιείται πριν τον ένα χρόνο.
 
Ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ ανάφερε ότι η πιο ριζική ρύθμιση που θα παραμείνει είναι η παράδοση κατ’ οίκον. Ευχαριστημένος εμφανίστηκε εκπρόσωπος του κτηματομεσιτικού τομέα, ο οποίος ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων έχει αυξηθεί και αναμένουν ότι αυτό θα μετατραπεί και σε αγορές το επόμενο διάστημα. Παράπονα εξέφρασε κουρέας που είπε στην εφημερίδα ότι λόγω της καραντίνας οι άνδρες συνήθισαν να ξυρίζονται στα σπίτια τους και πλέον δεν πηγαίνουν γι’ αυτού του είδους την υπηρεσία στο κουρείο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top