ΔΙΕΘΝΗ

Οι Κυβερνήσεις G7 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος ΕΕ ζητούν από Κίνα να επανεξετάσει την απόφαση για Χονκ Κονγκ

Οι Κυβερνήσεις G7 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος ΕΕ ζητούν από Κίνα να επανεξετάσει την απόφαση για Χονκ Κονγκ

Οι Κυβερνήσεις G7 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος ΕΕ ζητούν από Κίνα να επανεξετάσει την απόφαση για Χονκ Κονγκ.

Οι Κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου (G7) και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζουν με κοινή γραπτή δήλωση τη σοβαρή ανησυχία τους σχετικά με την απόφαση της Κίνας να επιβάλει νόμο περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρουν "η απόφαση της Κίνας δεν είναι σύμφωνη με τον βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ και τις διεθνείς δεσμεύσεις της βάσει των αρχών της νομικά δεσμευτικής, κοινής δήλωσης σινο-βρετανικής καταχώρησης του ΟΗΕ. Ο προτεινόμενος νόμος για την εθνική ασφάλεια κινδυνεύει να υπονομεύσει σοβαρά την αρχή `μία χώρα, δύο συστήματα` και τον υψηλό βαθμό αυτονομίας της περιοχής. Θα έθετε σε κίνδυνο το σύστημα που επέτρεψε στο Χονγκ Κονγκ να ανθίσει με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια".

"Η ανοιχτή συζήτηση, η διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο σεβασμός των προστατευόμενων δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ είναι απαραίτητα", τονίζουν.

"Ανησυχούμε επίσης εξαιρετικά ότι αυτή η δράση θα περιορίσει και θα απειλήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες όλου του πληθυσμού που προστατεύεται από το κράτος δικαίου και την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου συστήματος δικαιοσύνης. Ζητούμε από την Κυβέρνηση της Κίνας να επανεξετάσει αυτήν την απόφαση", προσθέτουν.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top