ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: ' 'Eχουμε συλλογική ευθύνη να φέρουμε αποτελέσματα'

Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: ' 'Eχουμε συλλογική ευθύνη να φέρουμε αποτελέσματα'

Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία Σαρλ Μισέλ, ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10:00 τοπική ώρα Βρυξελλών (11:00 Κύπρου), χωρίς καθυστέρηση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μπάρντ Λέιντς.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Μισέλ, απευθυνόμενος στους 27 ηγέτες, τόνισε ότι "έχουμε συλλογική ευθύνη να φέρουμε αποτελέσματα", σημειώνοντας ότι "σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ και το πλάνο ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID19". "Tώρα είναι η ώρα να δράσουμε", τόνισε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε δήλωσή της προ της συνεδρίασης τόνισε ότι "σήμερα θα κάνουμε ένα κρίσιμο βήμα στο δρόμο μας για την έξοδο από την κρίση - είμαι ευτυχής που θα παρουσιάσω  το
Next Generation EU στους ηγέτες στο σημερινό Συμβούλιο".

"Το πακέτο ανάκαμψης θα βοηθήσει την Ευρώπη να αποκαταστήσει την οικονομία, να γίνει πιο ανθεκτική, βιώσιμη και ψηφιακή", ανέφερε. "Τώρα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και καθυστερήσεις". Σημείωσε ακόμη ότι το πλάνο  δεν θα βοηθήσει μόνο τις χώρες που έχουν πληγεί άμεσα, αλλά και αυτές που καταγράφουν έμμεσες απώλειες από τις συνέπειες των lockdown.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top