ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΚΑΝ: Εκτιμά ότι απέτρεψε λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής παράνομων ουσιών - Άλλες 7 μέρες στο κελί οι πέντε

ΥΚΑΝ: Εκτιμά ότι απέτρεψε λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής παράνομων ουσιών - Άλλες 7 μέρες στο κελί οι πέντε

Τη λειτουργία εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών εκτιμά πως απέτρεψε η ΥΚΑΝ με τη σύλληψη των πέντε προσώπων που σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες επτά ημέρες.

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, συνεχάρη τα μέλη της υπηρεσίας για το έργο που επιτελούν στη σοβαρή αυτή υπόθεση,  η οποία κρίνεται ως πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται προσπάθεια λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.

 
Συγκεκριμένα, ο κ.Κατσουνωτός ανέφερε ότι «τα εύσημα και ο σεβασμός ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη της πρώτης γραμμής που νυχθημερόν εργάζονται άοκνα και ακούραστα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».
 
Εξάλλου, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, εξέφρασε την εκτίμηση πως το εργαστήρι παραγωγής ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, κάτι που καταδεικνύουν και οι προκαταρκτικές εξετάσεις του Κρατικού Χημείου στις ανευρεθέντες ουσίες που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
 
Οι δικηγόροι των συλληφθέντων  - τρεις άνδρες 31, 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες 35 και 23 χρόνων – δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για άλλες επτά μέρες, ενώ για την υπόθεση καταζητείται 29χρονος, ο οποίος εκτιμάται πως αποτελεί και τον εγκέφαλο πίσω από το κύκλωμα. Σημειώνεται πως ο 29χρονος καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του, από τις 14 Φεβρουαρίου.
 
Η ανακριτική ομάδα έφτασε στα ίχνη του 29χρονου μετά τις χθεσινές έρευνες που έγιναν σε αποθήκη που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αποθήκη που ήδη είχε ερευνηθεί προχθές και στην οποίαν εντοπίστηκαν άγνωστες ουσίες, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
 
Έχει επίσης εξασφαλιστεί γραπτή μαρτυρία σε σχέση με την εμπλοκή, τόσο των συλληφθέντων όσο και του καταζητούμενου με την υπόθεση, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών αναμένεται να βρεθούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top