ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΛΟΥΦΤΝΕΡ: «Πρωταθλητής σε 3 διαφορετικές χώρες» – Οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από άλλες ομάδες

ΛΟΥΦΤΝΕΡ: «Πρωταθλητής σε 3 διαφορετικές χώρες» – Οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από άλλες ομάδες

Ο Μίκαελ Λούφτνερ παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Τσεχίας (Πατήστε εδώ) με αφορμή την χρονιά που πέρασε.

Ανέφερε πως ανακυρήχθηκε πρωταθλητής σε τρίτη διαφορετική χώρα ενώ τόνισε πως είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες (3-4 από Ελλάδα) όμως επέλεξε την Ομόνοια για το Τσάμπιονς Λιγκ και τίτλους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πλέον κανείς δεν μπορεί να σου αρνηθεί το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα σου. Πως το υποδέχτηκες;
«Θετικά, όπως όλοι στον σύλλογο. Το να είσαι πρωταθλητής σε τρεις διαφορετικές χώρες είναι εξαιρετικό. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού και αναδειχθήκαμε πρωταθλητές γιατί ήμασταν στην κορυφή. Είχαμε τους ίδιους βαθμούς με την Ανόρθωση αλλά τα πήγαμε καλύτερα στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Αν υπήρξαν αντιδράσεις:
«Προσπάθησαν λίγο να υποστηρίξουν ότι η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε. Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι σαν το Τσέχικο, με το κανονικό πρόγραμμα και μετά ομίλους. Είχαμε το πλεονέκτημα ότι η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε. Παίξαμε με όλους από δυο φορές επομένως ήταν δίκαιο».

Αν μπορούσε να ολοκληρωθεί στο γήπεδο η σεζόν: «Την μια βδομάδα θα αρχίζαμε, την άλλη όχι. Αρχίσαμε προπονήσεις, μετά η ΚΟΠ δεν συμφώνησε με την Κυβέρνηση τι θα γινόταν αν βρισκόταν ποδοσφαιριστής με κορωνοϊό έτσι διακόπηκε το πρωτάθλημα».

Για το αν πανηγύρισαν τον τίτλο: «Όχι ακόμα. Όταν τέλειωσε η σεζόν, βρεθήκαμε όλοι την επόμενη μέρα και ήπιαμε μια-δυο μπύρες και πήγαμε ξανά σπίτι. Όλοι φοβούνταν ότι κάποιος θα μας πιάσει. Τότε δεν είχαν καν ανακηρύξει πρωταθλητή. Δεν έχω ούτε μετάλλιο, ούτε τρόπαιο, τίποτα ακόμα. Τι θα πάρουμε ακόμα δεν έχει αποφασιστεί»

Για το πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσεις τρόπαιο στην Κύπρο: «Είναι δύσκολο και δεν το περίμενα. 2-3 ομάδες στην Κύπρο είναι καλές. Ο ΑΠΟΕΛ που κέρδισε 6-7 πρωταθλήματα συνεχόμενα, τερμάτισε στην τρίτη θέση. Αυτό λέει κάτι για το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τίτλο».

Για τους ξένους ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν Ισπανοί, Πορτογάλοι και Άγγλοι. Είμαστε δύο Τσέχοι και ένας Σλοβάκος (σ.σ. Χούμποτσαν), ένας Γάλλος και ένας Άγγλος. Ευτυχώς όλοι μιλάνε αγγλικά και έτσι η επικοινωνία δεν σταματά, το αντίθετο. Η ομάδα είναι εξαιρετική».

Για το τι υπερισχύει: «Οι δυνατές ομάδες εδώ δεν έχουν Κύπριους προπονητές, αλλά ξένους. Όπως επίσης και ξένους ποδοσφαιριστές. Έτσι παίζουν με πιο ευρωπαϊκό στιλ. Στα χαρτιά, οι αδύναμοι έχουν αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά είναι ανταγωνιστικοί».

Για τη δική του παρουσία στην Κύπρο: «Έπαιζα πάντα στο κέντρο της άμυνας, έχασα μόνο ένα παιχνίδι λόγω καρτών. Με βοήθησε πολύ. Μετά τον τραυματισμό μου στην Κοπεγχάγη, δεν ξέρεις σε ποιο βαθμό θα επανέλθεις».

Για την επέκταση του δανεισμού του: «Συμφώνησα να μείνω στην Κύπρο για ακόμη ένα χρόνο. Θα παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι ένα τεράστιο κίνητρο, αλλά είναι δύσκολο. Θα παλέψουμε για τον τίτλο ξανά. Εδώ έχει υπέροχο καιρό, εξαιρετικό προπονητή και συμπαίκτες. Δεν μου λείπει κάτι».

Για το γεγονός πως δεν πέρασε από δοκιμαστικά στην Κοπεγχάγη αυτό το Καλοκαίρι: «Υπάρχουν πέντε κεντρικοί αμυντικοί στην ομάδα και έχω πληροφορίες πως θα αποκτηθεί άλλος ένας. Έτσι θα ήμασταν εφτά. Επιστρέφοντας από δανεισμό, είναι δύσκολο λόγω του ανταγωνισμού. Στην αρχή ήθελα να το δοκιμάσω, να παλέψω αλλά σκέφτηκα να ακολουθήσω την Ομόνοια. Έπαιξε ρόλο και η οικογένεια μου. Έχω μαζί μου την κοπέλα μου. Αποφάσισα να παλέψω για το Τσάμπιονς ή το Γιουρόπα Λιγκ, να κερδίσουμε ακόμα ένα τίτλο και μετά να παλέψω για την Κοπεγχάγη. Η σεζόν αρχίζει μέσα Ιουνίου. Μας ενημέρωσαν πως στις 26 Ιουνίου πρέπει να επιστρέψουμε και ανυπομονώ για αυτό».

Για το αν επικοινώνησαν μαζί του από την Ελλάδα: «Υπήρχαν κάποιες επαφές, είχα 3 ή 4 προτάσεις από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όμως δεν συμφώνησα».

Για την ατμόσφαιρα στην Κύπρο: «Φοβερή. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο με τους περισσότερους τίτλους, όπως ο ΑΠΟΕΛ. Μοιραζόμαστε το γήπεδο μαζί τους, το οποίο είναι χωρητικότητας 20.000 φιλάθλων. Υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας. Ολόκληρη η Κύπρος χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, το ένα πανηγυρίζει για την Ομόνοια και το άλλο για τον ΑΠΟΕΛ».

.

The post ΛΟΥΦΤΝΕΡ: «Πρωταθλητής σε 3 διαφορετικές χώρες» – Οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από άλλες ομάδες appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top