ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα οδοφράγματα, η κρίση στην υγεία και η δολοφονία αλλοδαπού στην ατζέντα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα οδοφράγματα, η κρίση στην υγεία και η δολοφονία αλλοδαπού στην ατζέντα

Η επικείμενη επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στην Κύπρο και τα θέματα που θα συζητήσει με την Κυβέρνηση, η κατάσταση σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων, η αυριανή 24ωρη απεργία των νοσηλευτών, οι φορολογικές οφειλές και η δολοφονία αλλοδαπού την Κυριακή το βράδυ στην παλιά Λευκωσία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πολιτικά παιχνίδια με τα οδοφράγματα» πως η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υποχρεώθηκε, μετά την απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από προχθές Κυριακή, να σπεύσει να αλλάξει τα αρχικά της σχέδια και να ανακοινώσει και εκείνη την επαναλειτουργία κάποιων σημείων διέλευσης από χθες. Αλλού αναφέρει πως σε απόγνωση είναι οι καταστηματάρχες στην παλιά Λευκωσία από την αύξηση του εγκλήματος λόγω των αλλοδαπών. Επίσης αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αποφεύγει να διαψεύσει πληροφορίες για συνεργασία ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές.

 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπουρλότο στην υγεία από υπαναχώρηση ΟΚΥπΥ» αναφέρει πως παραλύουν αύριο τα νοσοκομεία και πως οι νοσηλευτές κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, ενώ ανοικτό το ενδεχόμενο για μέτρα και από τους γιατρούς. Επίσης γράφει πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Ζοζέπ Μπορέλ θα συζητήσει με την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση τα θέματα που προκύπτουν από την αυξανόμενη ένταση που δημιουργεί η Τουρκία. Αλλού γράφει πως κρατούν κλειστό το οδόφραγμα του Λιμνίτη οι Τουρκοκύπριοι, με τους κατοίκους Πύργου να είναι έτοιμοι ακόμα και για λήψη δυναμικών μέτρων αν δεν ανοίξει σήμερα.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πήραν φωτιά τα νοσοκομεία» πως οι νοσηλευτές κατέρχονται αύριο σε απεργία, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ενώ οι ακτινογράφοι προειδοποιούν με μέτρα. Αλλού γράφει ότι αντίο στον τελευταίο ασθενή είπε το Νοσοκομείο Αναφοράς, καθώς πήρε χθες εξιτήριο και δημοσιεύει δηλώσεις της Διευθύντριας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως πρόστιμο 50.000 ευρώ θα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες λεωφορείων, αν το Υπουργείο Μεταφορών τους ζητήσει να παρατείνουν τις υπηρεσίες τους μετά τη λήξη της σύμβασης και αρνηθούν να συνεχίσουν τα δρομολόγια ή αν για άλλους λόγους σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα αζήτητα φορολογικές οφειλές 1,5 δισ. ευρώ» πως στο Τμήμα Φορολογίας υπάρχουν οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ, οι οποίες παρουσιάζουν καθυστέρηση για πολλά χρόνια, και δεν βρίσκονται κάτω από οποιοδήποτε πρόγραμμα αποπληρωμής. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε στα αιτήματα των νοσηλευτών ούτε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ούτε από το Υπουργείο Υγείας, οπότε προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία και κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Αλλού αναφέρει πως εκφράζεται αισιοδοξία ότι με την έναρξη της β’ φάσης επαναλειτουργίας των αεροδρομίων θα υπάρξει σταδιακή επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες στη Λευκωσία» αναφέρει πως η Αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες της στην παλιά Λευκωσία μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην οδό Λήδρας και που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου. Επίσης γράφει πως τα διαφορετικά μέτρα που λαμβάνονται στις δυο πλευρές έχουν προκαλέσει σύγχυση σε σχέση με τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Επίσης αναφέρεται σε καταγγελίες για ενόχληση χελώνων στην Πάφο λόγω της λειτουργίας χωρίς άδεια ενός μπαρ στο οποίο συχνάζει πάρα πολύς κόσμος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top