Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Διευθυντής Νοσοκομείου Λάρνακας: 'Eπανάσταση΄ η νέα πτέρυγα

Ιατρικός Διευθυντής Νοσοκομείου Λάρνακας: 'Eπανάσταση΄ η νέα πτέρυγα

"Στολίδι" χαρακτήρισε τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ο Ιατρικός Διευθυντής του προσθέτοντας πως εναπόκειται σε όλους, γιατρούς και πολίτες, να χρησιμοποιήσουν την πτέρυγα με αποτελεσματικό τρόπο για να βοηθηθεί το κοινό.

Σε δηλώσεις του ο Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας Αδάμος Χατζηπαναγής χαρακτήρισε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου «μια επανάσταση» αφού όπως εξήγησε «έχει όλες τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζεται για να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον κόσμο που μας επισκέπτεται».

Πρόσθεσε πως «είναι με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση που καταφέραμε τελικά να μετακομίσουμε στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, που έχει ευρύχωρα δωμάτια και όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να καταστεί η δουλειά των γιατρών όσο το δυνατό πιο εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον ίδιο τον ασθενή» που επισκέπτεται το δημόσιο νοσηλευτήριο.  
 
Κληθείς να αναφέρει πότε θα ολοκληρωθεί η επίπλωση της νέας πτέρυγας ο κ. Χατζηπαναγής είπε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν εμπόδισε την μετακόμιση των γιατρών και των διαφόρων κλινικών στο νέο κτίριο.
 
Σημείωσε ακόμα ότι «σίγουρα η επίπλωση παίζει το δικό της ρόλο σε ένα καινούργιο κτίριο, ωστόσο τα σημαντικά πράγματα είναι το ανθρώπινο δυναμικό και ταυτόχρονα η υποδομή, δύο στοιχεία που υπάρχουν στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου».
 
Ερωτηθείς για το δικό του Τμήμα το Παιδιατρικό, ο κ. Χατζηπαναγής είπε ότι αυτό «έχει καταλάβει την δυτική πλευρά του κτιρίου και έχει δημιουργηθεί ένας πανέμορφος και άνετος χώρος για τα παιδιά, ούτως ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός όταν επισκέπτονται τους γιατρούς οι γονείς με τα παιδάκια. Πιστεύω ότι είναι μια καινούργια εποχή τόσο για τους γιατρούς όσο και για τον κόσμο της επαρχίας Λάρνακας που μας επισκέπτεται» είπε.
 
Σε άλλη ερώτηση ο Ιατρικός Διευθυντής απάντησε πως «η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου είναι ένας καινούργιος χώρος, είναι ένα στολίδι. Είναι στο χέρι μας να χρησιμοποιήσουμε αυτό το στολίδι με αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στο Νοσοκομείο ζητώντας τη βοήθεια μας για κάποια ασθένεια» είπε και σημείωσε πως ταυτόχρονα οι παιδίατροι μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς «με τρόπο ώστε να μεγαλώσουν σωστούς και υγιείς ανθρώπους».
 
Η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας είναι τριώροφη και διαθέτει δυο υπόγειους χώρους όπου βρίσκονται οι γενικές αποθήκες  του νοσηλευτηρίου και χώρο στάθμευσης για 112 αυτοκίνητα.
 
Στον ημιυπόγειο χώρο βρίσκεται το φυσιοθεραπευτήριο το οποίο είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου μηχανήματα, το γραφείο πληροφορικής και η καφετέρια.
 
Στο φυσιοθεραπευτήριο υπάρχουν υποδομές για υδροθεραπεία, γυμναστήριο, τμήμα ηλεκτροθεραπείας, χώρος ατομικής θεραπείας και τμήμα για νευρολογικά περιστατικά.
 
Στον ίδιο χώρο υπάρχει επίσης τμήμα για παιδιατρικά περιστατικά όπου εργάζονται δυο φυσιοθεραπευτές και ο παιδικός εξοπλισμός του είναι δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου και του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου».
 
Στον ισόγειο χώρο της νέα πτέρυγας του Νοσοκομείο Λάρνακας λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, η διευθέτηση ραντεβού, οι εγγραφές των ασθενών και η Διοίκηση του νοσηλευτηρίου.  
 
Στον πρώτο όροφο στεγάζονται το Τμήμα Θαλασσαιμίας με 8 κλίνες, το Νεφρολογικό με 12 κλίνες, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης με 21 σταθμούς και η αιμοληψία εξωτερικών ασθενών. 
 
Ακόμα στον πρώτο όροφο λειτουργεί αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη με δυο χιλιάδες βιβλία ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού περιεχομένου. Τα βιβλία είναι σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή αφού υπάρχει σύνδεση με ηλεκτρονικές πλατφόρμες από το εξωτερικό.
 
Ο δεύτερος όροφος παραμένει κενός αφού υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να δημιουργηθεί όροφος περίθαλψης ασθενών με κορωνοιό.
 
Στον τρίτο όροφο έχουν εγκατασταθεί τα Χημεία, το Κέντρο Αίματος και η Τράπεζα Αίματος.
 
Σημειώνεται ότι η επίπλωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου είναι δανεισμένη από το Υφυπουργείο Τουρισμού αφού δεν έχει παραδοθεί ο εξοπλισμός επίπλωσης που παραγγέλθηκε, λόγω προσφυγής στην αναθεωρητική αρχή προσφορών εταιρείας που συμμετείχε στην διαδικασία.
 
Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Λάρνακας παραδόθηκε από τον εργολάβο στο Τμήμα Δημοσίων Εργων στις 24 Μαρτίου 2020 ενώ η μετακόμιση έγινε αρχές Απριλίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 και έπρεπε να  ολοκληρωθούν μέσα σε τρία χρόνια. Ωστόσο λόγω οικονομικών διαφορών του εργολάβου και της κυβέρνησης δόθηκε παράταση στην παράδοση μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2017, αλλά ούτε και τότε ήταν έτοιμο το έργο με αποτέλεσμα να δοθεί και νέα παράταση για τον Απρίλιο του 2018.
 
Επειδή ούτε και το 2018 ήταν έτοιμη η νέα πτέρυγα, δόθηκε στον εργολάβο νέα αναβολή για τον Απρίλιο του 2019.
 
Ωστόσο διάφορα προβλήματα που προέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί νέα ημερομηνία και οριστικό τελεσίγραφο στον εργολάβο για παράδοση του έργου στις 15 Νοεμβρίου 2019, αλλιώς θα το συμβόλαιο θα διακοπτόταν και θα δινόταν η ολοκλήρωση του σε άλλο εργολάβο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top