ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα – «Δεν είχα να του δώσω φαγητό»

ΕΛΛΑΔΑ: Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα – «Δεν είχα να του δώσω φαγητό»

Συγκλονίζει η κραυγή απόγνωσης της μητέρας της εννιάχρονης, η οποία λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε στην ουρά για να πάρει λίγο ψωμί από τον φούρνο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του «Star», η γυναίκα που είναι εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος και έχει να εργαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο περιέγραψε την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η ίδια και τα δύο της παιδιά.

«Έχω να εργαστώ μήνες» ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού και συμπλήρωσε λέγοντας ότι έχει να λάβει μισθό από τον Αύγουστο του 2019, όπου και εργάστηκε τελευταία φορά ως ξενοδοχοϋπάλληλος και συμπλήρωσε: «Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι».

«Το παιδί μου δεν είχε φάει εκείνη τη μέρα γιατί δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει», είπε η μητέρα.

Όπως πρόσθεσε η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, καθώς αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρόδο παραμένουν κλειστές ή δε θα ανοίξουν καν.

«Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Της έδινα λίγα μακαρόνια σκέτα βρασμένα στο νερό γιατί δεν είχα κάτι άλλο να της δώσω. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου», συνέχισε η μητέρα της μικρής.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα, η επιχείρηση στην οποία ήταν υπάλληλος αποτελεί, ένα από τα πολλά «θύματα» του νέου ιού, αφού όλα δείχνουν ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού κάποιοι έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα στη γυναίκα για να μπορέσει να ταΐσει τα παιδιά της, αλλά στην Τετάρτη (24/06) η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διαβίωσή της. Δίπλα της δεν έχει κανέναν, εκτός από τη μητέρα της, η οποία είναι μεγάλη γυναίκα και προσφέρει ό,τι μπορεί.

Η μαρτυρία της γυναίκας καθηλώνει, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το παιδί της πείναγε και εκείνη δεν μπορούσε να του προσφέρει φαγητό, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία, λέγοντας «πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες ροδιακού Μέσου η οικογένεια της 9χρονης είναι μονογονεϊκή, με τη μητέρα της να πληρώνει μετά βίας το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένουν, ενώ αυτό που ζητάει είναι φαγητό για το παιδί της και εργασία για την ίδια, προκειμένου να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά της.

Ξέσπασε, μάλιστα, εναντίον της Πολιτείας λέγοντας: «Αυτοί οι 300 μπορούν να ζήσουν με 170 ευρώ κάθε δύο μήνες; Μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα; Αν μπορούν θα τους βγάλω το καπέλο. Εγώ τώρα περιμένω το Α21 που δίνεται κάθε δύο μήνες για να ζήσω τα παιδιά μου που είναι 170 ευρώ».

Αυτό που ζητά είναι μια δουλειά για να μπορέσει να έχει ένα εισόδημα και να προσφέρει στα παιδιά της μια αξιοπρεπή ζωή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top