ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Πομπέο για Αγία Σοφία μας προκαλεί έκπληξη

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Πομπέο για Αγία Σοφία μας προκαλεί έκπληξη

Έκπληξη εκφράζει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο για την Αγία Σοφία υποστηρίζοντας ότι κάθε είδους αρμοδιότητα για σχεδιασμό επί της Αγίας Σοφίας αφορά τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας στο πλαίσιο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

“Είμαστε έκπληκτοι με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αγία Σοφία. Η Κυβέρνησή μας έχει λάβει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως σιωπηλή επανάσταση για να προστατεύσει την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων, τα οποία διασφαλίζονται από το σύνταγμα και τους νόμους μας, για όλους τους πολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Σε σχέση με αυτό, στο πλαίσιο της παράδοσης της ανοχής που πηγάζει από τον πολιτισμό και την ιστορία μας, προστατεύουμε με μεγάλη προσοχή όλα τα πολιτιστικά αγαθά που κατέχουμε χωρίς καμιά διάκριση, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφίας. Κρατούμε με ευαισθησία την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική αξία της Αγίας Σοφίας από την ημέρα που την κατέκτησε η χώρα μας μέχρι σήμερα”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Προστίθεται ότι “με αυτή την ευκαιρία υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Η Αγία Σοφία όπως όλα τα πολιτιστικά μνημεία που βρίσκονται στο έδαφός μας είναι περιουσία της Τουρκίας”. “Κάθε είδους αρμοδιότητα για σχεδιασμό επί της Αγίας Σοφίας αφορά τα εσωτερικά μας ζητήματα στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. Φυσικά όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την άποψή τους. Ωστόσο δεν εναπόκειται σε κανέναν να μιλά για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με λεκτικό όπως ‘προειδοποιούμε, υπαγορεύουμε’”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top