ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική - 23 πυρκαγιές μέσα σε 12 ώρες

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική - 23 πυρκαγιές μέσα σε 12 ώρες

Σε 23 πυρκαγιές κλήθηκε και ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε 12 ώρες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής, από τις 06.00 της 2ης Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 3ης Ιουλίου ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια , 23 πυρκαγιές , 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

Ανάμεσα στις κλήσεις ήταν και αυτή που αφορούσε πυρκαγιά σε σιλό φύλαξης σιτηρών «Κτηνιατρικής Έπαυλης Τμήματος Γεωργίας» στην Αχέλεια παρά τον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού στις 1126. Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, ανταποκρίθηκαν με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Η πυρκαγιά ήταν σε μοτέρ ιμάντα μεταφοράς των σιτηρών και κατασβήστηκε η ώρα 12.00. Έγινε έλεγχος ολόκληρης της εγκατάστασης με την χρήση θερμικής κάμερας για να διαπιστωθεί αν η πυρκαγιά επηρέασε τα σιλό. Την εγκατάσταση επιθεώρησε λειτουργός της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από υπερθέρμανση λόγω τριβής.

Αργότερα, και συγκεκριμένα η ώρα 14.22 η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά έκτασης μισού εκταρίου περίπου σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με 3 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους ενισχυμένα με 1 πυροσβεστικό όχημα του Τμ. Δασών και 1 εκσκαφέα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.10.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν τρία παλιά εγκαταλειμμένα οχήματα και ένα παλιό εγκαταλειμμένο λεωφορείο. Επηρεάστηκε και εγκαταλειμμένο κτηνοτροφικό υποστατικό που ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Η πυρκαγιά φαίνεται, μετά από διερεύνηση που έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομία, να προκλήθηκε από σπινθηρισμούς από εργαλείο κοπής μετάλλων το οποίο χρησιμοποιούσαν εργάτες σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα.

Στις 15.25 Αστυνομία και Πυροσβεστική έσπευσαν σε πυρκαγιά έκτασης 2 δεκαρίων σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των χωριών Όμοδος και Βάσα Κοιλανίου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.07. Τα αίτια της διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Τέλος, στις 01.30 φωτιά ξέσπασε σε βοηθητικό υποστατικό οικίας στον Δήμο Λιβαδιών, στην επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.14.. Το υποστατικό ήταν κατασκευασμένο από τσίγκους και ξύλινα δοκάρια διαστάσεων 8 Χ 5 μέτρα. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθαν ένας καταψύκτης αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων η ηλεκτρική εγκατάσταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με τη Αστυνομία.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top