ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις - 2,600 παιδιά φοιτούν φέτος στα Θερινά Δημόσια Σχολεία

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις - 2,600 παιδιά φοιτούν φέτος στα Θερινά Δημόσια Σχολεία

Σαράντα ένα σχολεία, εκ των οποίων 30 Δημοτικά Σχολεία και 11 Νηπιαγωγεία, που καλύπτουν και τις 5 επαρχίες λειτουργούν φέτος ως Θερινά Δημόσια Σχολεία (Θ.Δ.Σ), σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

 

Σε αυτά έχουν εγγραφεί και φοιτούν 2,600 παιδιά (2,200 σε δημοτικά και 400 σε νηπιαγωγεία). Κατά την απογευματινή περίοδο λειτουργίας των Θ.Δ.Σ. (μέχρι τις 16:00) φοιτούν 950 παιδιά, ποσοστό 37% επί του συνολικού αριθμού μαθητών/ριών των Θ.Δ.Σ. Σημειώνεται ότι όσα παιδιά αιτήθηκαν φοίτηση στα Θ.Δ.Σ., έλαβαν έγκριση για φοίτηση.

Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των Θ.Δ.Σ., απασχολούνται συνολικά 391 εκπαιδευτικοί, ενώ, για τις ανάγκες των παιδιών της Ειδικής Εκπαίδευσης, απασχολούνται 27 ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί και 95 σχολικοί/ες συνοδοί.

Το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των Θ.Δ.Σ τόσο σε αριθμό σχολείων (7 περισσότερα από πέρσι) όσο και στο ωράριο λειτουργίας τους (επέκταση ωραρίου μέχρι τις 16:00). Το Πρόγραμμα των Θ.Δ.Σ. προσφέρεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά. Οι γονείς συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη του Θ.Δ.Σ.

Επίσης έχει μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο Κορωνοϊό (COVID-19).

Στα Θ.Δ.Σ. εφαρμόζεται ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών, στη βάση των δυνατοτήτων του χώρου και σε συνδυασμό με θέματα ασφάλειας και υγείας, όπως αυτά προκύπτουν από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Θ.Δ.Σ. περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Αγωγή Ζωής με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία/Βιβλιοθήκη, κτλ.

Το Πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 1ης Ιουλίου – 31ης Ιουλίου και διαχρονικός στόχος είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top