ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Εντός λίστας εξαιρέσεων από την καραντίνα η Κύπρος

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Εντός λίστας εξαιρέσεων από την καραντίνα η Κύπρος

Εντός της λίστας των χωρών από τις οποίες οι αφίξεις στην Αγγλία δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα συμπεριλήφθηκε η Κύπρος.

Συνολικά οι αφίξεις θα επιτρέπονται απρόσκοπτα από 59 χώρες από την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Πέρα από την Κύπρο στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου πρωινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Τουρκία. Από τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς εκτός λίστας εξαιρέσεων είναι μόνο η Πορτογαλία.

Οι αφίξεις από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.

Σημειώνεται ότι οι εξαιρέσεις για την ώρα θα αφορούν μόνο την Αγγλία και όχι τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία που θα καθορίσουν τη δική τους πολιτική.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.