ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα συνεχιστεί ο αγώνας για επαναφορά των δικαιωμάτων στο σημείο πριν από τις αποκοπές, δήλωσε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ

Θα συνεχιστεί ο αγώνας για επαναφορά των δικαιωμάτων στο σημείο πριν από τις αποκοπές, δήλωσε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ

Τη διαβεβαίωση ότι η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανάκτηση των δικαιωμάτων τους και επαναφορά τους στο σημείο που ήταν πριν από τις αποκοπές, εξέφρασε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης μιλώντας στις συσκέψεις των τοπικών της επιτροπών που πραγματοποίησε η συντεχνία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Σκαρπάρης διαβεβαίωσε επίσης ότι η ΕΚΥΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανάκτηση των δικαιωμάτων τους και επαναφορά τους στο σημείο που ήταν πριν από τις αποκοπές και πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ανέφερε ότι προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ «είναι  να βελτιωθεί το σχέδιο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων   για να μην υπάρχουν συνταξιούχοι  φτωχοί που να έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχιας».
 
Επιπλέον, ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ είπε ότι ζητείται η επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος, το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους, η επανεξέταση – κατάργηση της μείωσης – πέναλτι του 12% στις συντάξεις, η σύνταξη σε όλους τους άντρες χήρους, η καλύτερη στελέχωση των τμημάτων εξέτασης των αιτήσεων για να σταματήσει η απαράδεκτα πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται και η εξέταση προβλημάτων που παρουσιάζονται για τους ηλικιωμένους με την εφαρμογή του ΓεΣΥ.
 
Από πλευράς των στελεχών της ΕΚΥΣΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε έντονη επίκριση των τραπεζών, οι οποίες συνεχίζουν τις απαράδεκτες  αυθαίρετες υπερχρεώσεις, ενώ  δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και ταλαιπωρούν τους ηλικιωμένους με τις αποφάσεις τους να κλείνουν συνεχώς  υποκαταστήματα τους ή να σταματούν κάποιες διευκολύνσεις που παρείχαν σε μικρές κυρίως κοινότητες με την λειτουργία των κινητών τραπεζικών μονάδων.
 
Απαίτησαν επίσης από τον Υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, "να εκδώσει το διάταγμα όπως υποσχέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, από τον περασμένο Μάρτιο, για να σταματήσουν οι υπερχρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top