ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Παραδοχή για προβλήματα στην στάση των S&D προς την Τουρκία - Όμως 'για δημιουργία εντυπώσεων η καταγγελία του ΕΛΚ'

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Παραδοχή για προβλήματα στην στάση των S&D προς την Τουρκία - Όμως 'για δημιουργία εντυπώσεων η καταγγελία του ΕΛΚ'

Σε μια απαντητική ανάρτηση προέβη ο Κύπριος Ευρωβουλευτής των S&D (Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Δημήτρης Παπαδάκης, σε σχέση με τις κατηγορίες, κυρίως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για μπλοκαρίσματα σε ψηφίσματα που φέρονται ενάντια στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμμετέχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενώ στους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ.

Πριν λίγες μέρες, υπήρξαν καταγγελίες που ήθελαν την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S & D), να μπλοκάρει ψηφίσματα που ενείχαν καταγγελίες έναντι της Τουρκίας και της επεκτακτικής της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και των παρανομιών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, λοιπόν, σε μια ανάρτησή του, δείχνει την δική του οπτική, όπως την βίωσε στις συνεδρίες του S&D, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως ειπώθηκαν. Παράλληλα, επισήμανε τον προβληματισμό του σε σχέση με το καταγγελτικό ψήφισμα την δεδομένη χρονική συγκυρία, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε "πιθανότητα να εξασφαλίσουμε ένα ψήφισμα όχι τόσο δυνατό όσο θελουμε και με όχι τόσο ενισχυμένη πλειοψηφία που πιθανών να αποδυναμώσει τη προσπάθεια μας με δεδομένης της κατάστασης όπου μόνο οι μισοί ευρωβουλευτές βρίσκονται στο κοινοβούλιο λόγω πανδημίας.Δεν πήραμε απόφαση γι αυτό το κομμάτι παρά μόνο συμφωνήσαμε να πάει το θέμα προς συζήτηση και έτσι θα γίνει".

Πρόσθεσε δε, ότι "Αντ αυτού το ΕΛΚ εκδίδει μια ανακοίνωση για δημιουργία εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία στην διάσκεψη των Προέδρων και μάλιστα όταν ο Προεδρος του κοινοβουλίου απευθύνθηκε στον κο Βεμπερ λέγοντας του να προτείνει πιο από τα υπάρχοντα θέματα στην ατζέντα έπρεπε να βγεί έξω για να μπει το δικό μας με ψηφοφορία που τέθηκε ως έκτακτο , καμία πρόταση δεν έκανε."

Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι όντως υπήρξαν δυσκολίες (σ.σ. εννοώντας για την στάση προς την Τουρκία) στην δική του Ευρωπαϊκή Πολιτική ομάδα, κάτι το οποίο τώρα διορθώνεται.

Δείτε όλη την ανάρτησή του κ. Παπαδάκη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top