ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμμα για τα Ζώα: Ανησυχίες για το νομοσχέδιο Περί Ευημερίας των Ζώων

Κόμμα για τα Ζώα: Ανησυχίες για το νομοσχέδιο Περί Ευημερίας των Ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει ανησυχία για τις εξελίξεις γύρω από το νομοσχέδιο του Περί Ευημερίας των Ζώων Νόμου.

Διερωτάται κατά πόσο είναι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος (ή κάποιοι άλλοι) που καθορίζουν  τις πολιτικές και την στρατηγική για τα θέματα ευημερίας και προστασίας  των ζώων. Προσθέτει ότι αυτό που αποκόμισαν μέχρι στιγμής είναι μια  διγλωσσία μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας και του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, αφού όπως αναφέρουν, ο δεύτερος καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις διαφορετικές από αυτές του Υπουργείου στο οποίο υπάγεται το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα απορρίπτει τη θέση του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου ότι τα πρακτικά της συνάντησης με τον Επίτροπο Εθελοντισμού που κατέθεσε στη Βουλή αποτελούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντηση και αναφέρει ότι από τους δεκάδες φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση, μόνο ο κτηνιατρικός σύλλογος και το κτηνιατρικό συμβούλιο αμφισβήτησαν τη διαδικασία και το κείμενο που κατατέθηκε από τον Επίτροπο Εθελοντισμού.

Χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτες θέσεις που εκφράστηκαν για τον ρόλο των φιλόζωων εθελοντών, (τους αποκάλεσε ερασιτέχνες ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ κος Χ.Πιττοκοπίτης) αφού, όπως αναφέρουν, οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται καθημερινά, με προσωπικό κόστος, για τη διάσωση και περίθαλψη των ζώων. Καλεί τέλος όλους τους φορείς να εργαστούν με πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας με απώτερο σκοπό την άμεση ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής. 

Aπό ΚΥΠΕ

* Η κύρια φωτογραφία είναι αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top