ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση 19μηνου βρέφους: Γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες - Αναφορές για κακοποίηση του βρέφους, της μητέρας και της γιαγιάς

Υπόθεση 19μηνου βρέφους: Γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες - Αναφορές για κακοποίηση του βρέφους, της μητέρας και της γιαγιάς

Γνωστή στον Σύνδεσμο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια ήταν η υπόθεση της οικογένειας με το 19μηνο βρέφος που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με μώλωπες, εκδορές και εκχυμώσεις.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, η Επιστημονική Διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ Δρ. Άντρη Αντρονίκου , ανέφερε ότι ο σύνδεσμος γνώριζε για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η κ. Αντρονίκου, ο σύνδεσμος έλαβε δύο αναφορές από διαφορετικά πρόσωπα που ήξεραν την κατάσταση στην οικογένεια και ήθελαν να βοηθήσουν. Οι συγκεκριμένες αναφορές, έκαναν λόγο για κακοποίηση του 19μηνου βρέφους, της μητέρας αλλά και της γιαγιάς.

Όπως είπε η κ. Αντρονίκου, οι αναφορές έφτασαν στον σύνδεσμο από τις 3 Ιουνίου μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1440και όπως εξήγησε, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, έγινε άμεση γραπτή και προφορική ενημέρωση της Αστυνομίας και των υπηρεσιών ευημερίας για το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη οικογένεια ασκείται βία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον εν λόγω θέμα, η Υπουργός Εργασίας διέταξε έρευνα καθώς η οικογένεια βρισκόταν κάτω από την επιτήρηση του Γραφείου Ευημερίας.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (8/7), οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οι γονείς του 19μηνου βρέφους. Το δικαστήριο είχε αποφασίσει από την Τρίτη (7/7), την 3ημερη κράτηση της 24χρονης ωστόσο η διαδικασία στο δικαστήριο αναβλήθηκε καθώς η ίδια ζήτησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη (7/7), συνελήφθη και ο πατέρας του βρέφους που καταζητείτο από την Αστυνομία.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top