Ο Ρονάλντο ΦΡΕΝΑΡΕ την Αταλάντα από την άσπρη βούλα! – ΒΙΝΤΕΟ (Αποτελέσματα – Πρόγραμμα)
01.01.1900 - 00:00
Η Αταλάντα βρέθηκε πολύ κοντά σε μια μυθική νίκη στο Τορίνο, όμως με το 2ο πέναλτι του Ρονάλντο στο 90’ η Γιουβέντους πήρε 2-2 και κράτησε το +8 στην κορυφή.
Το ρολόι έδειχνε 90’ και η Αταλάντα χρειαζόταν να αντέξει μερικές ακόμα στιγμές για να πάει στο 10×10 και να μειώσει την απόσταση από το Νο1 σε σημείο που να διεκδικεί το πρωτάθλημα.
Όμως δεν έμελλε να γίνει, έπειτα από δεύτερο χέρι στη βραδιά σε βάρος της La Dea, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 2×2 με δύο δικά του πέναλτι για το πολύτιμο 2-2.
Η Αταλάντα μπήκε πολύ δυνατά. Είχε κατοχή 70%-30% στο πρώτο τέταρτο και στο 16’ πήρε προβάδισμα όταν ο Ντουβάν Ζαπάτα έπαιξε το ‘1-2’ με τον Παπού Γκόμες και άντεξε στην πίεση του Μπετανκούρ πριν βρει δίχτυα.
Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους και στην επανάληψη οι Τορινέζοι βγήκαν πιο επιθετικά και δεν άργησαν να βρουν τον τρόπο για να ισοφαρίσουν.
Στο 55’ η μπάλα πήγε στο χέρι του Ντε Ρουν μετά τη σέντρα του Ντιμπάλα και από το πόδι του Κριστιάνο στα δίχτυα του Γκολίνι για το 1-1.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν καλές φάσεις με Μαλινόβκι και Κριστιάνο και οι δύο τους ήταν εκείνοι που έγραψαν το φινάλε.
Στο 80’ το ξερό αριστερό του Ουκρανού τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι αλλά το φινάλε ήταν δραματικό για τους Μπεργκαμάσκι καθώς στο 90’ ο Μουριέλ έκανε και αυτός χέρι και ο Ρονάλντο δεν λάθεψε από τα 11 βήματα για το τελικό 2-2 και τα 28 προσωπικά γκολ.
Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.