Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου

Επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται από την Τετάρτη 15/07, η Ελλάδα καθώς άνοιξε τις πύλες των αεροδρομίων της για απευθείας πτήσεις.

Για την Τετάρτη 15/07, είναι προγραμματισμένες αφίξεις μόνο σε περιφερειακά αεροδρόμια ενώ την Πέμπτη αναμένονται έξι πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.
 
Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές, πάντως, ανησυχούν για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών και ήδη εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.