ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΦ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: 'Κανένα ρίσκο με την τεχνολογία 5G - Το δίλημμα είναι 5G ή να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα'

ΥΦ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: 'Κανένα ρίσκο με την τεχνολογία 5G - Το δίλημμα είναι 5G ή να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα'

Απόλυτος όσον αφορά την επικινδυνότητα της τεχνολογίας 5G εμφανίστηκε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η τεχνολογία 5G δεν έχει καμιά διαφορά με αυτή των 4G τουλάχιστον όσον αφορά την ένταση της ακτινοβολίας. Αντίθετα, ‘το 5G εκπέμπει ελαφρώς πιο χαμηλή ακτινοβολία’ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος.

Σημείωσε δε ότι έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και δεν τεκμηριώνεται σε καμιά περίπτωση ότι υπάρχει ρίσκο για την υγεία του κόσμου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι το δίλημμα δεν είναι 4G – 5G, αλλά 5G είτε να μην έχουμε κινητά τηλέφωνα.  Όπως είπε, η τεχνολογία 5G θα δώσει καλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η ένταση της ακτινοβολίας εξετάζεται συνεχώς, και πρέπει να είναι μέχρι και 50 φορές χαμηλότερη από το όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  και η Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Κλείνοντας, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι δεν πρέπει να καθυστερούμε στον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κρυβόμενοι πίσω από φοβίες και κακή πληροφόρηση.

Άντρος Ιωάννου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top