ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακές δράσεις ενισχύουν τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε θέματα διασποράς

Διαδικτυακές δράσεις ενισχύουν τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε θέματα διασποράς

Σειρά από διαδικτυακές δράσεις, για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε θέματα διασποράς, αποφασίστηκε αρμοδίως επειδή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αναβληθεί κάποιες από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες των τριών πλευρών.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας αναφέρει ότι «στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή τριμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή ιατρών της Διασποράς, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και η οποία λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου».
 
Σημειώνεται ότι, «παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, στο Λονδίνο, όταν διακεκριμένοι ιατροί από τη διασπορά Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου , οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχαν σε συζήτηση υπό μορφή στρογγυλής τραπέζης, με στόχο την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας».
 
Στόχος αυτών των δράσεων «είναι η συνεργασία, ανά το παγκόσμιο, των ιατρών, καθώς και των ακαδημαϊκών της διασποράς των τριών χωρών, για τη στήριξη των αντίστοιχων Εθνικών Συστημάτων Υγείας, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, αλλά και για την προώθηση, γενικότερα, των εθνικών συμφερόντων».
 
Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Διασποράς, Κώστας Βλάσης και η Υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων Αιγύπτου, Ναμπίλα Μακράμ.
 
Οι ιατροί που συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη από πλευράς Κύπρου και της διασποράς της ήταν οι Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Γεώργιος Φίσερ, Καθηγητής, ειδικός παθολόγος, και σύμβουλος σε διάφορα διακεκριμένα νοσηλευτήρια της Νέας Υόρκης, και Δρ. Ανδρούλα Ευστρατίου, Μικροβιολόγος, Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Υγείας στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Κατά την τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πανδημίας του κορωνοϊού και οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις ιατρικές εμπειρίες που είχαν στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ προέβησαν σε ιδιαίτερη αναφορά για όλες τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στην ομογένεια.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξεύρεση τρόπων καλύτερου συντονισμού για στήριξη των οργανωμένων συνόλων της διασποράς των τριών χωρών και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη στήριξη των Εθνικών Συστημάτων Υγείας, έτσι ώστε να μεταφερθούν οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι εισηγήσεις όλων των ομιλητών προς τα Υπουργεία Υγείας των τριών χωρών.  Συζητήθηκαν, επίσης, μέτρα που δύναται να ληφθούν σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας κορωνοϊού.
 
«Στόχος τέτοιων τριμερών δράσεων είναι η δημιουργία ενός κοινού μητρώου των ιατρών των τριών χωρών οι οποίοι διαβιούν στο εξωτερικό, καθώς και η εξεύρεση ευέλικτων και αποτελεσματικών τρόπων αλληλοβοήθειας των τριών χωρών τόσο στο εσωτερικό όσο και σε επίπεδο Διασποράς. Προς τον σκοπό αυτό, προγραμματίζεται η διοργάνωση ενός Ιατρικού Συνεδρίου με τη συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας από τη Διασπορά Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top