ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αναστασιάδη Mακρόν: Πλήρη αλληλεγγύη Γαλλίας σε Κύπρο και Ελλάδα εκφράζει ο Μακρόν - Τον ηγετικό ρόλο Γαλλίας εξάρει ο Αναστασιάδης

Συνάντηση Αναστασιάδη Mακρόν: Πλήρη αλληλεγγύη Γαλλίας σε Κύπρο και Ελλάδα εκφράζει ο Μακρόν - Τον ηγετικό ρόλο Γαλλίας εξάρει ο Αναστασιάδης

Την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα στο ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχιών τους από την Τουρκία, επανέλαβε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τις δηλώσεις του υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στα Ηλύσια Πεδία, για τη σημερινή (23/07), τους συνάντηση.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε στις δικές του δηλώσεις πριν από τη συνάντηση τον ηγετικό ρόλο του ιδίου του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΕΕ, τονίζοντας πως η Γαλλία αναδεικνύεται ως μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην ΕΕ.

Ο κ. Μακρόν σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι αποδεκτό ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της Ένωσης μας, όπως είπε, να παραβιάζεται και να απειλείται. «Το γνωρίζετε ότι μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη της Γαλλίας πάνω σε αυτό το ζήτημα», τόνισε.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την πλευρά του εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες αλλά και του κυπριακού λαού, για το ενδιαφέρον και τη σταθερή θέση της Γαλλίας σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού.
 
Ιδιαίτερα, ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει έτσι ώστε η Μεσόγειος να μην είναι μια περιοχή υπό τον έλεγχο είτε της Τουρκίας είτε άλλων δυνάμεων και όχι της Ευρώπης. Οι πρωτοβουλίες αυτές, τόνισε, αναδεικνύουν ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Ευρώπης και να μην περιορίζεται σε διακηρύξεις αλλά να αναλαμβάνει μέσα από πρωτοβουλίες ηγετικό ρόλο και να συμπαραστέκεται σε κράτη μέλη.
 
Όπως είπε, αυτά που καταγράφονται  με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου, τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ελλάδα αυτές τις ώρες αλλά και στην Λιβύη, καταδεικνύουν πόσο υπάρχει ένα κενό από πλευράς Ευρώπης, και πόσο μέσα από τις πρωτοβουλίες του κ. Μακρόν διαφαίνεται μια ακτίδα ελπίδας που τρέφουν οι ευρωπαϊκοί λαοί και ιδιαίτερα οι χώρες που επηρεάζονται.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top