ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΦ. ΕΡΕΥΝΑΣ: 'Η Κύπρος έχει το πιο αργό και ακριβό διαδίκτυο - Μέχρι το 2025 πλήρης κάλυψη με 5G'

ΥΦ. ΕΡΕΥΝΑΣ: 'Η Κύπρος έχει το πιο αργό και ακριβό διαδίκτυο - Μέχρι το 2025 πλήρης κάλυψη με 5G'

‘Δεν τεκμηριώνεται κανένας κίνδυνος για την τεχνολογία 5G, ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, με δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης (28/7).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ‘Μέρα Μεσημέρι’, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι έχει ήδη προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την τεχνολογία 5G, ενώ οι πρώτες εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας αναμένονται σε περίπου ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι το αργότερο μέχρι το 2025 η κάλυψη στην Κύπρο πρέπει να γίνεται εξ ολοκλήρου με 5G, ενώ την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η Κύπρος είχε υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να προχωρήσει σε αδειοδότηση της τεχνολογίας 5G.

‘Δεν τεκμηριώνεται κανένας κίνδυνος’

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες του για την τεχνολογία 5G και τις επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει στην υγεία, ο κ. Κόκκινος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Η επίσημη θέση είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αν είσαι κάτω από τα όρια ασφαλείας που έχουν καθοριστεί σχετικά με την ένταση της ακτινοβολίας. Στην Κύπρο παρακολουθούμε συνεχώς τις εντάσεις ακτινοβολίας’.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας 5G

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, τα 5G είναι πολύ πιο προηγμένα σχετικά με την ταχύτητα και την ακρίβεια. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι θα βοηθηθεί η τηλεϊατρική και πολλοί άλλοι τομείς.

Η Κύπρος το πιο αργό και ακριβό διαδίκτυο

Σχετικά με τις τιμές και τις ταχύτητες του διαδικτύου στην Κύπρου, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η Κύπρος έχει το πιο αργό και ακριβό διαδίκτυο. Όπως είπε, οι τιμές πρέπει να είναι πιο κοντά στο μέσο όρο των τιμών της Ευρώπης ενώ την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι πρέπει να έχουμε ταχύτητες 100mbps με τις τιμές που ισχύουν σήμερα.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top