Ισπανία: Στο 15,33% αυξήθηκε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο

Ισπανία: Στο 15,33% αυξήθηκε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία αυξήθηκε στο 15,33% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, με πολλούς περισσότερους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους στην πανδημία του κορωνοϊού να μην περιλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία. Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο από το 14,41% ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωνόταν στο 16,7%. Τα στοιχεία, ωστόσο, δεν αποτυπώνουν την πλήρη έκταση της κρίσης. Πρώτον, οι εργαζόμενοι που τελούν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασής τους δεν περιλαμβάνονται ως άνεργοι στην έρευνα αυτή.

Επιπλέον, η εθνική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους το τρίμηνο αυτό, αλλά δεν θεωρούνται άνεργοι καθώς δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια για να περιληφθούν στην ομάδα αυτή, όπως είναι για παράδειγμα η αναζήτηση εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE