Ως €50 ανά άτομο/ημέρα η επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων

Ως €50 ανά άτομο/ημέρα η επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου ανέρχεται σε €500.000

Ποσό ως €50 ημερησίως ανά άτομο για τέσσερις ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) θα παρέχεται στους δικαιούχους του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα σε ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων και Πύργου Τυλληρίας μεταξύ 14 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, 2020, έναντι συνολικής δαπάνης 0,5 εκ. ευρώ. Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «σκοπός του Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, που λαμβάνουν μικρή επιταγή, χαμηλοσυνταξιούχων που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και μέχρι €20.000 για οικογένειες, καθώς και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας».

«Η επιχορήγηση θα παρέχεται για 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις), από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα ή από Τρίτη μέχρι Παρασκευή, κατά την περίοδο από 14 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020 και το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€50) ημερησίως κατά άτομο και καλύπτει διαμονή και πλήρη διατροφή», αναφέρεται.

Περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί περί τις 20 Αυγούστου 2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

Στο μήνυμα της επετείου της 1ης Απριλίου, στο Κυπριακό και σε θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE