ΔΙΕΘΝΗ

ΛΙΒΑΝΟΣ: Δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών- Εθνική τραγωδία και δραματική έκκληση από τον Πρόεδρο της χώρας

ΛΙΒΑΝΟΣ: Δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών- Εθνική τραγωδία και δραματική έκκληση από τον Πρόεδρο της χώρας

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ δεσμεύτηκε το βράδυ της Τρίτης 4/8 ότι όσοι ευθύνονται για την έκρηξη στην «επικίνδυνη» αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού θα λογοδοτήσουν.

«Σας υπόσχομαι ότι αυτή η καταστροφή δεν θα περάσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν το τίμημα», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Τα δεδομένα γύρω από αυτήν την επικίνδυνη αποθήκη, που βρισκόταν εκεί από το 2014, θα γίνουν γνωστά και δεν θα προκαταλάβω τις έρευνες», πρόσθεσε.

Ο Χασάν Ντιάμπ απηύθυνε έκκληση στις «φίλες χώρες» να βοηθήσουν τον Λίβανο. «Απευθύνω κατεπείγουσα έκκληση σε όλες τις φίλες και αδελφές χώρες που αγαπούν τον Λίβανο να σταθούν στο πλευρό του και να μας βοηθήσουν να γιατρέψουμε τις βαθιές πληγές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Λουτρό αίματος από την φονική έκρηξη

Δεκάδες είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες από τις δύο ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν το απόγευμα της Τρίτης (4/8) το λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Χαμάντ Χασάν, οι νεκροί ανέρχονται στους 50 ανέρχονται και οι τραυματίες στους 2.750.

«Είναι μια καταστροφή με κάθε έννοια του όρου αυτού», είπε ο Χαμάντ Χασάν ενώ πήγαινε να επισκεφθεί τραυματίες σε ένα νοσοκομείο της πόλης. «Τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας είναι όλα γεμάτα με τραυματίες», πρόσθεσε, ζητώντας να μεταφερθούν οι υπόλοιποι σε κλινικές των προαστίων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες, που παραμένουν παγιδευμένοι σε σπίτια που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις. Άλλοι διασώθηκαν με βάρκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top