ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θα είναι για πάντα ο Ματ, ο δικός τους Άγγλος… ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ με το τριφύλλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα είναι για πάντα ο Ματ, ο δικός τους Άγγλος… ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ με το τριφύλλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 16 Ιουνίου του 2016, η Ομόνοια ανακοίνωνε την καταρχήν συμφωνία με έναν όχι και τόσο άγνωστο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμελλε να σκοράρει κατά ριπάς και να αγαπηθεί όσο λίγοι από τους Ομονοιάτες.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην ομάδα, έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, αρχηγός, «κουβάλησε» στα δύσκολα το τριφύλλι, μα πάνω απ’όλα μιλούσε με τις πράξεις του στο γήπεδο και δεν ήταν απλά λόγια.

Ναι, καλά καταλάβατε. Ο λόγος για τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος ήρθε από τη Ρότερνταμ στην Κύπρο το 2016, όχι απλώς για να γίνει ηγέτης της Ομόνοιας, αλλά και να γράψει ιστορία μαζί της. Σήμα κατατεθέν του το πάθος του, τα γκολ του και φυσικά ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός μετά από κάθε γκολ του, που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες των Ομονοιατών…

Δείτε επίσης: ΜΑΤ: Είπε ΑΝΤΙΟ με συγκινητικό ποστ – «Δεν είναι απλά ένας σύλλογος, είναι η οικογένεια μου»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Άγγλος, γνωστός από το πέρασμα του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, έκανε αυτό το «κλικ» στους οπαδούς της Ομόνοιας, αφού είχαν ένα δείγμα για να δουν, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακό!

Δείτε επίσης: Το επίσημο ΑΝΤΙΟ της Ομόνοιας στον Ματ με ξεχωριστή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλέον, μετά από 4 χρόνια γεμάτα γκολ, ήρθε η ώρα για το διαζύγιο, το οποίο ήρθε μετά από επιθυμία του Άγγλου και πραγματοποιήθηκε… βελούδινα.

Το πράσινο οδοιπορικό του Ματ

Από την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, τη σεζόν 2016-17, ο 30χρονος έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του. Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, κατακτώντας το χρυσό παπούτσι με 24 γκολ σε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο της ίδιας σεζόν με 4 εμφανίσεις βρήκε δίκτυα μια φορά.

Και όλα αυτά, σε μια εποχή που το τριφύλλι προσπαθούσε να ορθοποδήσει, αφού τα χρέη είχαν φτάσει στον… λαιμό.

Ο Ματ, όμως, έκανε αυτό που ήξερε από ο,τιδήποτε άλλο. Να σκοράρει και να δίνει χαρά στον κόσμο της ομάδας. Επόμενη αγωνιστική περίοδος, 2017-18. Ο Άγγλος το… βιολί του!

Διαβάστε και αυτό: ΧΑΜΟΣ για… ΜΑΤ – Οι αντιδράσεις μετά το αντίο: «English gentleman – Τιμή μας – Ένας από εμάς» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε 33 παρουσίες, 23 γκολ, ακόμα μια πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ. Τη συγκεκριμένη σεζόν, γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ένδοξη ιστορίας της Ομόνοιας. Έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που κατακτά back to back το χρυσό παπούτσι. Οι προηγούμενοι δύο που το έπραξαν αυτό, ήταν μεγάλες δόξες του τριφυλλιού. Σωτήρης Καϊάφας και Μάρκος Ράινερ Ράουφμαν. Καταλαβαίνει κανείς, πως σε μόλις δύο σεζόν να καταφέρεις να βάλεις το όνομα σου, δίπλα σε «θρύλους», δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Στο κύπελλο της ίδιας χρονιάς, είχε δύο συμμετοχές και δύο γκολ.


(Πηγή βίντεο: ONCOM VIDEOS)

Ο επιθετικός δεν είχε μόνο τα… πάνω του. Προχωράμε, και στα… κάτω του. Ο Ματ τη σεζόν 2018-19, δεν απόδωσε καθόλου καλά και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του κατάφερε να συλλέξει μόλις 36 βαθμούς και να μπει με το… ζόρι στην εξάδα των πλέι οφ, σε μια ίσως από τις χειρότερες της χρονιές τα τελευταία χρόνια. Απολογισμός: 25 εμφανίσεις μόλις δύο γκολ και… πολλά προβλήματα. Στο θεσμό του κυπέλλου, σε 2 παιχνίδια, δεν βρήκε στόχο.

Δείτε επίσης: Respect και από… αιώνιους: Πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ αποθέωνει ΜΑΤ!


(Πηγή βίντεο: OmonoiaNews)

Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω, έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε και επέστρεψε δριμύτερος. Τη λήξασα σεζόν, που διακόπηκε άδοξα, ο Ντάρμπισαϊαρ ήταν ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού. Κατέγραψε σε 22 παρουσίες 13 γκολ, ενώ στο κύπελλο, σε μόλις 62 λεπτά πέτυχε 2 γκολ! Ποιος ξέρει που θα σταμάταγε και αυτός και η Ομόνοια αν δεν ερχόταν η διακοπή… Σταμάτησε στα 69 γκολ, αριθμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός αν αναλογιστεί και τις δυσκολίες στις πρώτες του 3 σεζόν με το τριφύλλι.


(Πηγή βίντεο: OmonoiaNews)

Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και η παρουσία του Ματ στους πράσινους έκανε τον κύκλο της και πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το τριφύλλι. Ο Άγγλος, πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της Ομόνοιας, και το αντίστροφο. Ποτέ δεν θα γίνει «Ντάρμπισαϊαρ» ανάμεσα τους οπαδούς της ομάδας, αφού θα είναι για πάντα ο Ματ. Ο δικός τους Ματ, που στα δύσκολα δήλωνε «παρών» και έπαιρνε την ομάδα από το χέρι. Αυτός που πάντα «μάτωνε» τα αντίπαλα δίκτυα, ένας Άγγλος εκτελεστής. 

Ίσως, να μην είναι το ιδανικό τέλος του Ματ στην Ομόνοια, αφού ήθελε να κατακτήσει ένα τρόπαιο και πόσο μάλλον με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι. Όμως, όπως πολύ σωστά λέγεται, και ας πιστεύουν πολλοί πως είναι ή μοιάζει μια απλή φράση «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

The post Θα είναι για πάντα ο Ματ, ο δικός τους Άγγλος… ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ με το τριφύλλι! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top