ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο κελί για 3.5 χρόνια 42χρονος - Προσέγγισε παιδιά στο Instagram

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο κελί για 3.5 χρόνια 42χρονος - Προσέγγισε παιδιά στο Instagram

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την Πέμπτη (06/08) ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε 42χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και δύο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου, ο 42χρονος, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την ονομασία Instagram, προσέγγισε παιδιά γυμνασίου ηλικίας 14 και 15 ετών αντίστοιχα και απέκτησε πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που παρουσιάζουν τους ανήλικους γυμνούς.

Επίσης, όπως αναφέρεται, προκάλεσε τους εν λόγω ανήλικους να γίνουν μάρτυρες απεικόνισης σεξουαλικών πράξεων χωρίς οι ανήλικοι να συμμετέχουν.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος βαρύνεται με μια προηγούμενη καταδίκη για παρόμοια αδικήματα.

Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων,η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.

Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να ικανοποιήσει τις χυδαίες ορέξεις του εις βάρος ανηλίκων παιδιών.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, την άμεση παραδοχή του Κατηγορουμένου, τις προσωπικές, οικογενειακές του συνθήκες.

Επίσης, έλαβε υπόψη τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν λόγω κακοποίησης του κατά την παιδική του ηλικία χωρίς όμως αυτά να αποτελούν σημαντικό λόγο για μη επιβολή αυστηρής ποινής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top