ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίμα και άδικο γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό!

Κρίμα και άδικο γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό!

Ένα λάθος του Αλέν στο ξεκίνημα του ματς και ένα ακυρωθέν γκολ για… χιλιοστά, στοίχησαν στον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 1-0 από την Γουλβς και αποχαιρέτησε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

To ματς

Αγχωμένο ξεκίνημα από τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς που δεν θύμιζαν σε καμία στιγμή την ομάδα των προηγούμενων ευρωπαϊκών αγώνων. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο, έκαναν αρκετά φθηνά λάθη και… μάσησαν στην πίεση που τους ασκούσε η Γουλβς κάθε φορά που η μπάλα έφθανε στο ημικύκλιο της σέντρας. Στο 7ο λεπτό δε, υπέπεσαν σε ένα παιδαριώδες λάθος, με τον Μπα να αργεί χαρακτηριστικά να γυρίσει στον Αλέν και αυτός με τη σειρά του να μη διώχνει με τη μία, να κάνει τραγικό κοντρόλ, να δίνει την ευκαιρία στον Ποντένσε να του κλέψει την μπάλα και στη συνέχεια να τον ανατρέπει χωρίς λόγο ενώ βρισκόταν με πλάτη στην εστία και στη γραμμή του άουτ. Ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα στο… φθηνό λάθος του Αλέν, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χιμένες για το 1-0 της Γουλβς.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, πάντως, ο Ολυμπιακός άρχισε να… φρενάρει τον ρυθμό της Γουλβς και να ισορροπεί το παιχνίδι. Στο 19ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά, αγγίζοντας το γκολ αλλά ο Τσιμίκας, μετά το ένα-δύο που έπαιξε με τον Μασούρα, έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής όμως ο Ρουί Πατρίσιο το… έβγαλε εντυπωσιακά. Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, οι Πειραιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Ομάρ έβγαλε πανέμορφα τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Καμαρά το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το 1-1 δεν έγινε… ποτέ αφού μετά το τσεκάρισμα στο VAR οι διαιτητές είδαν πως ο ώμος του Ελ Αραμπί ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο.

Η Γουλβς είχε γλιτώσει από την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός τα έβαζε με την τύχη του αλλά έπρεπε να συνεχίσει να «παλεύει». Βρήκε άλλη μια φάση πριν το φινάλε του ημιχρόνου όταν ο Ελ Αραμπί έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Σισέ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να μπει με την μπάλα στα… δίχτυα. Ένα highlight που προσπάθησε να προσφέρει ο ποιοτικότατος Μεξικανός φορ, Ραούλ Χιμένες, με ραμπόνα εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια, ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Φορτούνης και Ραντζέλοβιτς αντικατέστησαν πριν τη σέντρα τους Μπουχαλάκη και Μασούρα, με τον Μαρτίνς να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς φάσεις και ρυθμό και πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 55ο λεπτό για να δούμε μια επίσκεψη σε κάποια περιοχή, με τον Ομάρ να κάνει τη σέντρα και τον Ελ Αραμπί να προσπαθεί να βρει την μπάλα με το κεφαλί υπό την πίεση του Μπολί αλλά να μην το καταφέρνει. Μια φάση που οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» καθώς θεώρησε πως η επαφή που υπήρξε ήταν ανεπαίσθητη. Ο Τραορέ ήταν… άφαντος, ο Νούνο τον έβγαλε εκτός αγώνα και πέρασε στη θέση του τον Ζότα, κάνοντας πιο κινητική την ομάδα του.

Κάτι που συνέβη, αφού οι γηπεδούχοι απείλησαν δις σε διάστημα δύο λεπτών και άγγιξαν ισάριθμες φορές το δεύτερο τέρμα τους στο παιχνίδι. Αρχικά, στο 61′ ο Ποντένσε έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και το σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Αλέν να διώχνει εντυπωσιακά και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπολί ξαφνιάστηκε και δεν κατάφερε εξ επαφής να βρει σωστά την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα. Ο Χασάν μπήκε και αυτός, ο Καμαρά αποχώρησε και ο Ολυμπιακός έγινε φουλ επιθετικός και στο 67ο λεπτό ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση μετά την ατομική ενέργεια και γύρισμα του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, η Γουλβς έπαιζε πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε να βρει την κόντρα που θα της κλείδωνε το παιχνίδι. Ο Αλέν έσωσε την ομάδα του σε τετ-α-τετ με τον Ζότα στο 79ο λεπτό και δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκιγέρμε είδε το τρομερό σουτ που επιχείρησε να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια! Και δύο λεπτά αργότερα στο 81′, ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική σέντρα αλλά ο Ρουί Πατρίσιο είπε «όχι» στην καρφωτή κεφαλιά του Χασάν σχεδόν από τη μικρή περιοχή! Τα λεπτά περνούσαν, οι παίκτες της Γουλβς έκαναν καθυστερήσεις και κάτι σαν… διαχείριση του χρόνου και εκνεύριζαν τους αντιπάλους του. Λίγο πριν το φινάλε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ομάρ είδε το σουτ του να μην βρίσκει για λίγο στόχο και το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και η Γουλβς να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

LIVE:
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

90’+1′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης κάνει ωραία προσπάθεια και σέντρα στην περιοχή, ο Ομάρ το σουτ στην κίνηση που καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Συμπληρώθηκαν τα 90′. Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

89′ Μετά από τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπολί σηκώθηκε από το έδαφος. Τελευταίο λεπτό πριν συμπληρώσουμε τα 90′, θα έχει τουλάχιστον πέντε λεπτά καθυστερήσεις.

83′ Τρομερό σουτ του Μουτίνιο που βρήκε τον χώρο, η μπάλα ελάχιστα άουτ!

82′ Έξω ο Γκιγέρμε, μέσα ο Καφού.

81′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Τρομερή σέντρα του Τσιμίκα, ο Χασάν πιάνει αμαρκάριστος την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Ρουί Πατρίσιο με εντυπωσιακή εξ επαφής επέμβαση δεν του επιτρέπει να ισοφαρίσει.

79′ Τρομερό σουτ του Γκιγέρμε με τη μία, η μπάλα ελάχιστα άουτ! Μεγάλη φάση για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός.

79′ Νέα μεγάλη επέμβαση του Αλέν, νικάει τον Ζότα σε τετ-α-τετ και κρατάει το 1-0.

75′ Φτάσαμε στο 75ο λεπτό του αγώνα, η Γουλβς συνεχίζει να προηγείται με 1-0 του Ολυμπιακού από το 9ο λεπτό και χάρη στο γκολ του Χιμένες με πέναλτι. Προσπαθούν οι Πειραιώτες, έχουν κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

67′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ωραία ενέργεια του Φορτούνη από αριστερά, ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή όμως γλίστρησε και δεν βρήκε στόχο

65΄Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Χασάν αντί Καμαρά.

63′ Νέα μεγάλη φάση για τη Γουλβς. Τρομερή μπαλιά του Νέβες, ο Ποντένσε σπάει στον Ζότα που κάνει το σουτ, η μπάλα βρίσκει στον Μπα και ο Μπολί ξαφνιάζεται και δεν μπορεί εξ επαφής να βρει εστία!

61′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Γουλβς! Ο Ποντένσε κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Αλέν να κάνει μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το σκορ ως έχει!

57′ Αλλαγή για τη Γουλβς. Ο Ζότα στη θέση του Τραορέ.

55′ Ωραία-σέντρα του Ομάρ, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά αλλά δεν θα βρει καλά την μπάλα υπό την πίεση του Μπολί. Φώναξαν για πέναλτι οι Πειραιώτες, «παίζετε» από τον διαιτητή.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης στις θέσεις των Μπουχαλάκη και Μασούρα.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ μετά από 8 λεπτά καθυστέρησης

45’+4′ Κίτρινη κάρτα στον Μπα που πήγε με τα… χίλια στον Μουτίνιο!

45’+1′ Σουτ του Νέβες στην κίνηση, μπλόκαρε ο Αλέν!

44′ Σουτ του Καμαρά από τα όρια της περιοχής, είναι κακό και δεν βρίσκει στόχο.

41′ Τρομερή αλλαγή παιχνιδιού του Ποντένσε, ο Χιμένες κάνει ωραία προσποίηση στον Τσιμίκα και στη συνέχεια προσπαθεί με… ραμπόνα εκτός περιοχής να απειλήσει αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Αλέν! Τρομερή έμπνευση του Μεξικανού φορ, ο οποίος μάλλον θυμήθηκε το… Fifa Street!

38′ Πλασέ του Μασούρα έξω από την περιοχή, ο Ρουί Πατρίσιο είχε καλή θέση και μπλόκαρε

38′ Κίτρινη κάρτα στον Μουτίνιο για σκληρό φάουλ στον Βαλμπουενά!

35′ Φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Σισέ δεν μπορεί με προβολή να προλάβει την μπάλα και να σκοράρει από κοντά!

31′ Το VAR ακυρώνει το γκολ για οφ-σάιντ του Ελ Αραμπί και παραμένει το 1-0 για την Γουλβς

28΄ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Φοβερή μπαλιά του Ομάρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά που ερχόταν σαν… τρέιλερ, έπιασε το πλασέ που κανείς από τους αντιπάλους δεν κατάφερε να απομακρύνει! 1-1 για τον Ολυμπιακό!

19′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό!

17′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Γιόνι, εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Βινάγκρε παίρνει τη θέση του.

8′ Ο Χιμένεθ δεν αστόχησε και η Γουλβς προηγείται με 1-0.

Δείτε την φάση και το γκολ:


7′ Πέναλτι για την Γουλβς μετά από γκάφα του Αλέν. Κακό κοντρόλ του Αλέν, δεν διώχνει με τη μία ενώ θα έπρεπε. Ο Ποντένσε του κλέβει την μπάλα και στη συνέχεια ο Αλέν τον απωθεί στην πλάτη και ο διαιτητής δείχνει το σημείο του πέναλτι! Ανόητη ενέργεια από τον Αλέν, δεν υπήρχε λόγος για να τον σπρώξει με την μπάλα να είναι κοντά στη γραμμή του άουτ!

1′ Λάθος του Γκιγιέρμε με τον Χιμένεθ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνάει μόλις έξω.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ενδεκάδες:

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ, Χιμένες, Ποντένσε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού. Σε πολύ λίγο η έναρξη

Διαιτητής είναι ο Πολωνός, Σίμον Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμαζ Λίτσκιεβιτς. Τέταρτος ο Πάβελ Ρασκόφσκι, επίσης από την Πολωνία. Στο VAR ακόμη δύο Πολωνοί, ο Πάβελ Γκιλ και ο Τόμας Κβιατκόφσκι.

– Στο Γουλβερχάμπτον βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως και με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, έτσι και σήμερα θέλει να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας του σε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι.

– Σίγουρα η αποστολή για την ομάδα του Μαρτίνς δεν είναι εύκολη, αφενός λόγω των βασικών απουσιών του τιμωρημένου Σεμέδο και του τραυματία Σα και αφετέρου γιατί αντιμετωπίζει μια ομάδα με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της, αλλά και ένα καλοδουλεμένο σύνολο από τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

– Στο «Μολινό», απέναντι στη Γουλβς, οι «ερυθρόλευκοι» στην επανέναρξη του Europa League μετά την πανδημία, αναζητούν τη νίκη ή την ισοπαλία με δύο τέρματα και πάνω, ώστε να γράψουν ιστορία για την… πάρτη τους και την Ελλάδα. Αν το καταφέρουν, τότε μετά από 22 χρόνια θα δώσουν ραντεβού στους «οκτώ» ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την πρόκριση στο Final 8 της Γερμανίας.

– Έξι μήνες μετά την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Νησί» με στόχο να κάνει ακόμα μία υπέρβαση και να γράψει ιστορία.

sport-fm.gr

The post Κρίμα και άδικο γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top