ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους οι γονείς -Καυτά ερωτήματα με το Υπουργείο να είναι παθητικό

ΚΥΠΡΟΣ: Αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους οι γονείς -Καυτά ερωτήματα με το Υπουργείο να είναι παθητικό

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αγωνία Κύπριων γονέων σε σχέση με το... μαθητικό μέλλον των παιδιών τους.

Αποδείχθηκε ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε ένα γερό πλήγμα, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση φάνηκε ότι μπάζει από παντού. Δεν είναι λίγοι που εξέφρασαν τη θέση ότι η σχολική σεζόν 2019-20 πήγε στράφι.

Πέραν τούτου, αυτή τη στιγμή κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσεσθαι με την νέα σχολική χρονιά και την επάνοδο των μαθητών στα θρανία, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει εικόνα.

Αρκετοί γονείς επικοινώνησαν με το ThemaOnline, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το τι θα ισχύει την νέα σχολική χρονιά, αφού είναι αβέβαιο αν οι μαθητές θα προσέρχονται κανονικά στα σχολεία τους λόγω της πανδημίας. Τους κάνει εντύπωση και η απουσία επίσημων τοποθετήσεων σε σχέση με το όλο θέμα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, στην εφημερίδα 'Πολίτης'.  

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι πολλά θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί στην Κύπρο τις επόμενες μέρες.

Όπως ανέφερε, δεν είναι εφικτό να γίνουν προβλέψεις για την εικόνα που θα επικρατεί στο μέλλον και ως εκ τούτου αυτή την στιγμή υπάρχουν απλά σενάρια.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα, ενώ υποστήριξε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση, εφαρμόζοντας ανάλογα το σενάριο που θα κριθεί καταλληλότερο.

Το βέβαιο είναι ότι οι δηλώσεις του ποσώς αλλάζουν το κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (12/08), το Υπουργείο Υγείας, αντέδρασε για τις δηλώσεις της Δρ. Μαρίας Κολιού, που μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με την νέα σχολική χρονιά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top