ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Πληροφορίες για κλείσιμο των κέντρων αναψυχής μέχρι τις 1 τα μεσάνυχτα - Έντονη ανησυχία του Συνδέσμου

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Πληροφορίες για κλείσιμο των κέντρων αναψυχής μέχρι τις 1 τα μεσάνυχτα - Έντονη ανησυχία του Συνδέσμου

Σειρά ερωτημάτων θέτει ο ΠΑΣΙΚΑ με αφορμή  πληροφορίες για επικείμενη πρόταση του Υπουργού Υγείας που προνοεί μεταξύ άλλων το κλείσιμο των κέντρων αναψυχής στη 01.00 πμ, καθώς και τη μη λειτουργία μουσικοχορευτικών, νυκτερινών κλπ, μέτρο το οποίο θα ισχύει, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τα μέσα του 2021. 

Μεταξύ άλλων, ο ΠΑΣΙΚΑ διερωτάται με ποιό σκεπτικό κατατίθεται η συγκεκριμένη πρόταση και εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι έγινε διασπορά του κορωνοϊού μέσα από τους εν λόγω χώρους.

Επίσης διατυπώνει το ερώτημα εάν η πρόταση αυτή θα γίνει στη βάση κάποιας μελέτης που να καταδυκνύει ότι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, και ειδικότερα όσων φιλοξενούν κόσμο μετά τις 10 μμ -11μμ, μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο μέτρο, ότι δηλαδή θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους μέσα από τις πολύ λίγες ώρες εργασίας που θα τους απομένουν να εργαστούν, και μάλιστα σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον.

Ακόμη διερωτάται τί θα γίνει για παράδειγμα στην περίπτωση που εξαιτίας αυτού του μέτρου θα αναγκαστούν να κλείσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις ανά το παγκύπριο και  με τις χιλιάδες των εργαζομένων και τις οικογένειές τους που θα επηρεαστούν άμεσα.

Εξάλλου σημειώνει πως ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών έρχονται στην Κύπρο ακριβώς για τη διασκέδαση, έστω και την «κουτσουρεμένη» που τους προσφέρεται φέτος.

"Μήπως θα έπρεπε η προσοχή του υπουργείου να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις; Για παράδειγμα να εστιαστεί στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους αντί να καταδικάζονται σε κλείσιμο, με μια μονοκονδυλιά, εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζομένων που θα μείνουν χωρίς δουλειά;", αναφέρει ο ΠΑΣΙΚΑ.

Τέλος εκφράζει την ευχή οι εκκλήσεις του για διάλογο και συνεργασία στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται για όλους, θα εισακουστούν.

Έχουμε ήδη ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό της Υγείας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα βρει τον χρόνο να μας δει, αναφέρει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top