ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 'Εμπόδια' για την τηλεκπαίδευση - 'Δεν επιτρέπεται η χρήση κάμερας εντός των αιθουσών διδασκαλίας'

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 'Εμπόδια' για την τηλεκπαίδευση -  'Δεν επιτρέπεται η χρήση κάμερας εντός των αιθουσών διδασκαλίας'

Την άποψη ότι το υβριδικό μοντέλο είναι το καταλληλότερο για να εφαρμοστεί την νέα σχολική χρονιά, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης (18/08), ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βονιάτης. 'Δεν επιτρέπεται η κάμερα εντός της αίθουσας διδασκαλίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο', ο κ. Βονιάτης ανέφερε ότι το υβριδικό μοντέλο είναι το καταλληλότερο για την νέα σχολική χρονιά. Δηλαδή, τα μισά παιδιά να βρίσκονται με φυσική παρουσία στην τάξη και τα υπόλοιπα να παρακολουθούν μέσω διαδικτύου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βονιάτης σημείωσε ότι 'ένα μέτρο μετά το άνοιγμα των σχολείων θα έπρεπε να είναι η αποφυγή της επαφής των παιδιών με ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες'.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας στα σχολεία, ο επιδημιολόγος ανέφερε ότι θα ήταν καλό να χρησιμοποιείται η μάσκα, ωστόσο τόνισε ότι αν υπάρχει αποστασιοποίηση και αερίζεται ο χώρος, δεν είναι απόλυτα απαραίτητο.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με το υβριδικό μοντέλο, τα οποία συζητήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας. 

 Παράλληλα, ο κ. Χατζησάββας, ανέφερε ότι΄δεν επιτρέπεται η κάμερα εντός αιθουσών διδασκαλίας' , κατόπιν σύστασης από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για το συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήθηκε και ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος

Όπως ανέφερε, εκ πρώης όψεως, αυτό που επιτρέπεται είναι να βλέπει ο μαθητής τον δάσκαλο μέσω κάμερας, αλλά όχι το αντίθετο. Σημείωσε δε, ότι η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καταβάλλει προσπάθειες για να βοηθήσει, ωστόσο είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Άντρος Ιωάννου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top