ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: 'Στη διπλωματία δεν χωράνε αδιέξοδα' - Τι είπε για την παρουσία Γαλλικής φρεγάτας ανοικτά του Πρωταρά

Χριστοδουλίδης: 'Στη διπλωματία δεν χωράνε αδιέξοδα' - Τι είπε για την παρουσία Γαλλικής φρεγάτας ανοικτά του Πρωταρά

Στην συζήτηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αλλά και την δύναμη της διπλωματίας αναφέρθηκε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης (19/08), ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας για την συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που εξελίσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι έγινε αξιολόγηση του πρόσφατου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών  της Ε.Ε, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις και αποφασίστηκαν κάποιες κινήσεις για το πως θα προχωρήσουν οι δύο κυβερνήσεις.

Όσον αφορά τις κυρώσεις που επιδιώκουν Ελλάδα και Κύπρος προς την Τουρκία, ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι 'αποσκοπούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες, ‘προκαλούν την αντίδραση της Ε.Ε’.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι προγραμματισμένο στις 28 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί  από τον Ύπατο Εκπρόσωπο, Ζοζέπ Μπορέλ, έγγραφο επιλογών με πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση και να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να συζητήσει με όλα τα γειτονικά κράτη με τα οποία δεν έχει γίνει οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, με βάση το διεθνές δίκαιο.

 

Ερωτηθείς για την παρουσία Γαλλικής φρεγάτας, ανοικτά του Πρωταρά, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι στα πλαίσια της συνεργασίας με την Γαλλική κυβέρνηση.

‘Στην διπλωματία δεν χωράνε αδιέξοδα. Η διπλωματία προσφέρει λύσεις σε όλα τα θέματα, είτε εύκολα, είτε δύσκολα’, πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top