ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Που μπορούν να πετάξουν οι Κύπριοι χωρίς τεστ, αυτοπεριορισμό και καραντίνα - Πακέτα από 79 ευρώ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Που μπορούν να πετάξουν οι Κύπριοι χωρίς τεστ, αυτοπεριορισμό και καραντίνα - Πακέτα από 79 ευρώ

Παραδοσιακά οι Κύπριοι αρέσκονται στο να ταξιδεύουν. Άλλωστε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά οι επιλογές ενώ το κόστος για διάφορες μετακινήσεις έχει μειωθεί κάνοντας ευκολότερη τη μετακίνηση σε άλλες χώρες.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η πανδημία και ο Covid-19 σε συνδοιασμό με τον φόβο και τους περιορισμούς (είτε κατά την είσοδο σε κάποια άλλη χώρα, είτε κατά την επιστροφή στην Κύπρο) έχουν περιορίσει αρκετά το ταξιδιωτικό μας πρόγραμμα ενώ το καλοκαίρι έχει σχεδόν παρέλθει.
 
Παρ’όλα αυτά αφουγκραζόμενοι την ανάγκη πολλών συμπατριωτών μας για ‘ασφαλείς‘ αλλά και μακριά από διαδικασίες εξορμήσεις ερευνήσαμε και σας παρουσιάζουμε τις χώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να πρέπει να προσκομίσετε αρνητικό τεστ κορονωιού, να μπείτε σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό ούτε κατά την αναχώρηση από Κύπρο προς τον επιλεγμένο προορισμό, ούτε κατά την επιστροφή σας.
 
Με λίγα λόγια, από τις χώρες που η Κύπρος (επιδημιολογική μονάδα Υπουργείου Υγείας) έχει τοποθετήσει στην κατηγορία Α’ μελετήσαμε ποιες από αυτές έχουν και τη χώρα μας τοποθετημένη στην πράσινη κατηγορία (κατηγορία άφιξης χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς).
 
Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Σλοβακία υπάγονται στη λίστα μας με κυριότερους προορισμούς πόλεις όπως Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Μόναχο, Βιέννη, Σάλτζμπουργκ, Μπρατισλάβα. Μάλιστα μετά από έρευνα στους συγκεκριμένους προορισμούς εντοπίσαμε πακέτα (που περιλαμβάνουν τόσο αεροπορικά εισιτήρια όσο και διαμονή) που ξεκινούν από μόλις 79€ το άτομο.
 
Τα πακέτα που εντοπίσαμε αφορούν την περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σε 5 διαφορετικούς προορισμούς με τις τιμές να κυμαίνονται από 79€ μέχρι 165€, δηλαδή σε τιμές πακέτων που είναι κάθε άλλο παρά απαγορευτικές για την τσέπη.
 
Συγκεκριμένα το ταξιδιωτικό γραφείο ‘Taxidoefkeries’ παρέχει τη δυνατότητα να βρεθείτε στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) με μόλις 79€ (4 μέρες/3 νύχτες), στο Μόναχο (Γερμανία) με 105€ (4 μέρες/3 νύχτες), Βιέννη (Αυστρία) από 115€ (4 μέρες/3 νύχτες), Μπρατισλάβα από 139€ (4 μέρες/3 νύχτες) και Κοπεγχάγη (Δανία) με 165€ (4 μέρες/3 νύχτες).
 
Επίσης, η κάθοδος της WizzAir αλλά και άλλων low-cost εταιριών στο νησί μας όπως η RyanAir και η EasyJet παρέχουν τη δυνατότητα να κλείσετε μόνοι σας αεροπορικά, επιλέγοντας τη δική σας διαμονή αλλά και διάρκεια ταξιδιού παρέχοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη ευελιξία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια από μόλις 20€ (με επιστροφή) κάνοντας την υπόλοιπη Ευρώπη να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top