Μακρόν: 'Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της'

Μακρόν: 'Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της'

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, έχοντας στο πλευρό του την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα και ότι οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE