ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στην Κύπρο γαλλικά μαχητικά- Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Ξανά στην Κύπρο γαλλικά μαχητικά- Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και την κάθοδο της Γαλλικής φρεγάτας La Fayette στα ανοικτά του Πρωταρά νέα άφιξη Γαλλικών μαχητικών είχαμε και την Πέμπτη 20/8.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία αεροσκάφη «Ραφάλ» έφτασαν στην Κύπρο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που αποδεικνύει έμπρακτα πως η Γαλλία θα περιπολεί στην περιοχή, βλέποντας μάλιστα και το «κενό» που υπάρχει πλέον, αφού η παραδοσιακά μεγάλη δύναμη (ΗΠΑ) είχε κάνει ένα βήμα πίσω το τελευταίο διάστημα.

Άλλα δύο «Ραφαλ» είχαν προσγειωθεί στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο την περασμένη βδομάδα ενώ συμμετείχαν στη συνέχεια σε κοινή άσκηση με την Ελλάδα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top