ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανωμένοι Ασθενείς: 'Παραιτήσεις τριών ακτινολόγων και κατάσταση αποσύνθεσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια - Όποιος αδυνατεί, να πάει σπίτι του'

Οργανωμένοι Ασθενείς: 'Παραιτήσεις τριών ακτινολόγων και κατάσταση αποσύνθεσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια - Όποιος αδυνατεί, να πάει σπίτι του'

Για κατάσταση αποσύνθεσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών, Μάριος Κουλουμάς, ενώ την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι υπήρξαν τρεις νέες παραιτήσεις ακτινολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Κουλουμάς, ανέφερε ότι στα Δημόσια Νοσηλευτήρια επικρατεί κατάσταση αποσύνθεσης, αφού είναι άδεια από ασθενείς και υπάρχει έλλειψη οργάνωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είπε, είναι το περιστατικό στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου έκλεισε φαρμακείο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουλουμάς σημείωσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω της διαχρονικής κατάστασης που επικρατεί. ‘Ο Κύπριος πολίτης έχει ως εικόνα ότι δημόσιο νοσηλευτήριο σημαίνει ταλαιπωρία, απρεπής συμπεριφορά και κακή εξυπηρέτηση’, πρόσθεσε.

‘Κανείς δεν φρόντισε να αλλάξει η εικόνα αλλά αντιθέτως, φρόντισαν να εδραιωθεί’, υποστήριξε.

Πέραν τούτου, ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Ασθενών ανέφερε ότι υπάρχει ενημέρωση για παραίτηση τριών ακτινολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

'Εδώ και δύο χρόνια φωνάζαμε ότι το πρόβλημα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν είναι τα λεφτά. Οι γιατροί πάντα ήταν καλά αμειβόμενοι στην Κύπρο. Έπρεπε να δοθεί έμφαση στην οργάνωση, την έρευνα και την δημιουργία κύρους για κάποιον που εργάζεται σε Δημόσιο Νοσοκομείο’, τόνισε ο κ. Κουλουμάς.

Παράλληλα, ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό, λέγοντας ότι ‘σε άλλες χώρες, στα Κρατικά Νοσηλευτήρια οι αμοιβές είναι χαμηλότερες από την Κύπρο και οι γιατροί παρακαλούν να δουλέψουν εκεί’.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα λάβουν οι οργανωμένοι ασθενείς, ο κ. Κουλουμάς ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί μια στρατηγική υγείας, που έχει πάνω όλες τις προτεραιότητες με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβρη.

‘Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες’ ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε, ότι οι οργανωμένοι ασθενείς απαιτούν αποτέλεσματα. 'Όποιος αδυνατεί να εφαρμόσει αυτά που αγωνίστηκε να πετύχει ο λαός, να πάει σπίτι του', ανέφερε ο κ. Κουλουμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με εκπρόσωπο του ΟΑΥ για να τοποθετηθεί επί του θέματος, ωστόσο δεν κατέστει δυνατό.

Άντρος Ιωάννου

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top